De keuken is niet enkel een plaats waar je als gezin geniet van een lekkere maaltijd, het is ook een plaats waar je op het vlak van inrichting en interieur zo veel mogelijk uit wil halen om wooncomfort en gezelligheid te creëren. Raamdecoratie is een essentieel onderdeel van elke woonstijl, modern of klassiek, industrieel of Scandinavisch, en verdient dan ook wat aandacht als je je keuken in een nieuw jasje wil steken.

De volgende tips voor beste raamdecoratie in de keuken geven je een goed beeld van wat je allemaal kan bereiken met gewone raambekleding. Je keuken veranderen en een totaal nieuwe uitstraling geven is helemaal niet zo moeilijk – en dat bewijzen de volgende voorbeelden dan ook!

De beste raamdecoratie voor in de keuken

1. Ga voor aluminium jaloezieën en verticale lamellen

Dergelijke raamdecoratie is perfect voor in de keuken, juist omdat ze vochtbestendig zijn en ook bestand zijn tegen vet en vuiligheid. Daarbij vragen verticale en horizontale jaloezieën helemaal niet zo veel onderhoud: af en toe reinigen met een vochtige doek volstaat!

Lamellen zijn dan weer handig omdat ze je de mogelijkheid geven zelf de lichtinval aan te passen. Je kan een dergelijk systeem eenvoudig kantelen om meer of minder zonlicht binnen te laten. Perfect voor gebruik zowel overdag als ’s avonds!

2. Rolgordijnen als praktische raambekleding

Rolgordijnen zijn eenvoudig te gebruiken, ogen mooi en zijn in tal van uitvoeringen verkrijgbaar. Je kan doorgaans kiezen tussen eenvoudige modellen met een sobere uitstraling, of romantische types met meer kleur en versieringen. Van pasteltinten tot felle of warme kleuren, alles is mogelijk. Ook kan je rolgordijnen laten uitrusten met onderlatten in verschillende materialen, zoals aluminium of hout, afhankelijk van welke stijl je wil creëren in de keuken!

3. Ga voor plissé gordijnen!

Als je een handige, tijdloze en prachtige raambekleding zoekt voor alle ramen in de keuken, dan zijn plissé gordijnen perfect. Dergelijke gordijnen geven je zowel privacy als een optimale bescherming tegen een teveel aan zonlicht, en een aan je woonstijl aangepaste uitstraling. Plissegordijnen van Doehetbudget.nl zijn geweven gordijnen die je kan opvouwen om de mate van lichtinval aan je wensen aan te passen. Daarbij zijn dergelijk gordijnen verkrijgbaar in ontelbare vormen, formaten en kleuren, zodat ze als aanvulling kunnen dienen op zowat elke woonstijl!

4. Duocell shades

Tenslotte bieden duocell shades je de mogelijkheid om nog beter met licht te spelen in de keuken. Zo kan je precies die sfeer creëren in de ruimte die je wil. Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder de top down of bottom op varianten, die stuk voor stuk privacy garanderen. Langs de andere kant geven duocell shades ook een open indruk, waardoor de keuken veel aangenamer wordt!