Niks is gezelliger dan een diner met vrienden of familie. Hoe leuk is het als je dit zelf organiseert? Maar waar begin je en waar moet je aan denken om je tafel diner ready te maken? Dat lees je in dit blog. 

Aankleden van de tafel

Het aankleden van de tafel begint bij een tafelkleed. Het is als eerste belangrijk om na te gaan wat voor tafelkleed je zoekt. Past het bij je interieur? Wil je iets neutraals of een mooi design. Tafelkleden zijn in veel verschillende soorten en maten te koop. Er is keuze genoeg, neem vooral een kijkje op hiptafelzeil.nl om inspiratie op te doen.

Tafel dekken met servies

In de meeste huishoudens zal je zilverkleurig servies zien. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een andere kleur als bontgekleurd, goud of wit. Servies heb je ook met mooie randen en details, waar ga jij voor? Je tafel op de juiste manier opdekken zorgt voor een verzorgde tafel. Leg het bestek neer op volgorde van de gangen en werk daarbij van buiten naar binnen. Leg de vorken niet strak naast elkaar, maar op zigzag wijze. Het bestek voor het dessert leg je boven de borden. Een handige tip om te onthouden, de lepel wijst naar links, de vork wijst naar rechts. Leg alles netjes neer voor de gasten zodat ze zo kunnen aanschuiven. 

De tafelaankleding

De tafel is al aardig vol zodra je al je servies hebt neergezet, maar er is altijd plek voor een mooi item om je tafel gezellig te maken. Zet een mooi bloemstuk neer, brand kaarsjes voor de gezelligheid of kleed de tafel aan met servetten, tafelloper of placemats. Stel je organiseert een diner, hoe leuk is het dan om de menukaart zelf te ontwerpen om deze aan je gasten te kunnen presenteren. Veel plezier!