Het gebruik van natuurlijke elementen in de keuken is een absolute aanrader voor iedereen die graag de natuur in huis haalt. Kies voor een werkblad van hout of natuursteen of decoreer je keuken met mooie planten. Deze elementen direct uit de natuur of andere natuurlijke materialen brengen warmte en sfeer in je keuken! Ben je op zoek naar tips voor een natuurlijke aankleding van je keuken? Lees het volgende artikel voor inspiratie.

Keuken inspiratie uit de natuur

Natuurlijke accessoires zijn een must voor de natuurlijke keukenstijl. Richt je keuken bijvoorbeeld in met accessoires in natuurlijke kleuren of met houten keukenaccessoires. Bruin, goud, groen en geel zijn toepasselijke kleuren die de natuurlijke uitstraling van de keuken versterken. Een logische keuze voor een natuurlijke aankleding is het neerzetten van verschillende planten. Planten komen immers rechtstreeks uit de natuur en vergroten de warme en natuurlijke sfeer. Kies een grote of opvallende plant en haal de natuur letterlijk in je keuken. Zet planten of een subtiel bloemetje op het aanrecht, plaats een flinke plant op de vloer voor nog meer natuurlijke nadruk of kies voor een hangplant.

Kruidentuin

Een andere leuke aanvulling is de aanleg van een kruidentuin in je keuken. Kweek je eigen munt voor de prominente smaak van muntthee of verse basilicum als ingrediënt voor heerlijk pasta. Het kweken en verzorgen van verse kruiden is niet moeilijk. Iedereen kan een kruidentuintje aanleggen in de keuken!

Tips voor natuurlijke elementen in de keuken

Een keuken die de natuur weerspiegelt, kan niet zonder natuurlijke materialen. Denk aan een keukenblad van natuursteen zoals composiet, marmer en graniet. Een werkblad van natuursteen geeft je keuken een natuurlijke en warme look, maar naast natuursteen zijn er natuurlijk meer elementen die een natuurlijke sfeer teweegbrengen in de keuken. Hout leent zich ook uitstekend voor een natuurlijke sfeer en is verkrijgbaar in verschillende kleurtinten, waardoor het vrijwel bij elk interieur goed past. Breng je bij voorkeur een subtiel accent aan in je keukenontwerp met natuurlijke elementen? Geef je liever de voorkeur aan een subtiel accent? Een houten aanrechtblad, houten wandplanken en andere accessoires van hout brengen al een natuurlijke twist in je keuken.

natuurlijke elementen in de keuken

Houten keuken

Zoals gezegd kan een natuurlijke keukenstijl prachtig worden vormgegeven met hout. Of het nu gaat om een discrete wandplank of een volledige houten keuken, alles is denkbaar. Een houten werkblad is een populaire keuze en is prachtig te combineren met andere materialen. Hierdoor is de integratie van hout in diverse keukenstijlen eenvoudig te realiseren. Een houten aanrechtblad is dankzij de warme uitstraling een genot om op te werken, mits deze goed is afgewerkt en regelmatig onderhouden wordt.  

In een volledige houten keuken zijn zelfs de kastjes van hout, die een perfecte aankleding vormen bij een landelijke keukenstijl. Hout is relatief eenvoudig te bewerken en verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kleurtinten. Kies de kleur die bij je interieurstijl past en tover je keuken om tot een stijlvolle en natuurlijke ruimte!