Bij het kopen van kwalitatieve horeca voorzieningen komt heel wat kijken. Het gaat immers om een sector waarbij alles tot in de puntjes in orde moet zijn om zowel de veiligheid als de kwaliteit van de voeding te garanderen. Degelijk materiaal is daarbij een onmisbaar onderdeel – en de zoektocht daarnaar verdient dan ook heel wat aandacht!

Welke voorzieningen pas écht een must zijn in de horeca is een vraag waar veel beginnende uitbaters van een horecazaak mee zitten. Om kwaliteit te kunnen bieden is ook een kwalitatieve uitrusting nodig. De volgende must-haves in de horecakeuken maken dat mogelijk!

Must-haves in de keuken

De horecakeuken kan niet vergeleken worden met een gewone keuken, juist omdat het leveren van kwaliteit zo belangrijk is. De volgende voorzieningen mogen echt niet ontbreken in de keuken van een horecazaak:

1. Een keukenmachine

Een keukenmachine is een toestel dat voor zowat alles gebruikt kan worden: van het snijden van beslag tot het maken van taarten, een dergelijke installatie maakt het allemaal eenvoudiger. De prijs van zo’n systeem ligt doorgaans ook niet zo hoog: je kan al een degelijk exemplaar vinden voor slechts 70 euro. Het is wel belangrijk te kiezen voor een apparaat dat eenvoudig afgewassen kan worden, zodat je daar ook geen tijd aan verliest!

2. Een keukenweegschaal

Een keukenweegschaal is vooral in horecazaken essentieel. Het geeft je de mogelijkheid en beter zicht te hebben op porties, verhoudingen tussen voedingsmiddelen, enzovoort. Zeker bij gerechten waar de verhouding tussen ingrediënten belangrijk is, komt een dergelijke weegschaal van pas. Zelfs het kleinste verschil in gram kan een heel ander resultaat teweegbrengen – en dat wil je natuurlijk vermijden!

3. Een pannenset van goede kwaliteit

Vervolgens speelt ook de kwaliteit van je pannen een grote rol bij het uiteindelijke resultaat. Een goed recept met heerlijke ingrediënten zal immers niet goed tot zijn recht komen als je er niet het beste materiaal voor gebruikt. Investeer dus in kwalitatieve pannen van een vooraanstaand merk om altijd op je gemak te zijn bij het bereiden van gerechten!

4. Een friteuse

Frietjes maken ongetwijfeld deel uit van onze cultuur en dat maakt een friteuse (zoals verkrijgbaar bij winkels zoals Horecarama) dan ook een echte must-have voor horecazaken. Frietjes dienen maar al te vaak als kers op de taart bij tal van gerechten en dat maakt een investering in een kwalitatieve friteuse dan ook zeker geen overbodige luxe!

Bovenstaande must-haves zijn dan nog maar een deel van wat je nodig hebt in de horeca, ze geven al een duidelijk beeld op hoe je nog meer kan halen uit je werk in de keuken. Kwalitatieve, heerlijk gerechten bereiden zijn immers enkel mogelijk als je gebruik maakt van apparatuur en materiaal dat dat ook is!