Moderne en hygiënische RVS keuken

Een keuken gemaakt van RVS is niet alleen mooi om te zien. Een dergelijke keuken ziet er professioneel uit en is bestand tegen water, hitte, vlekken en veelvuldig gebruik. Roestvrij staal heeft een niet-poreus oppervlak, wat betekent dat er geen vloeistoffen of andere stoffen kunnen doordringen in het materiaal van een RVS aanrechtblad. Bacteriën, schimmels en andere huishoudelijke ziektekiemen hebben geen schijn van kans met roestvrij staal. Kortom; een RVS aanrechtblad is zeer hygiënisch en bij uitstek geschikt voor het bereiden van maaltijden, zolang het RVS keukenblad regelmatig goed gereinigd wordt. RVS schoonmaken doet men vaak men een licht oliehoudende spray.

rvs keuken

De voordelen van een RVS keuken

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een keuken met een houten of granieten aanrechtblad, is een RVS aanrechtblad zeer bestendig tegen veel voorkomende vlekken van voedingsmiddelen. Zo hoeft men niet te vrezen voor vlekken van onder andere oliën, bieten, zuren, wijn of druivensap op het materiaal. Vlekken een RVS keukenblad de ideale keuze voor gezinnen met kinderen die ook graag koken, of voor de kok die graag experimenteert. RVS schoonmaken is eenvoudig mits de juiste middelen worden gebruikt. Zo zijn er goedkope speciale spuitbussen met glansmiddel op de markt en is RVS schoonmaken met deze spray en wat keukenpapier een snelle klus. Met een RVS keukenblad kan men genieten van koken en experimenteren met voedsel zonder zorgen over vlekken.

rvs schoonmaken

Duurzaam gebruiksgemak met een RVS aanrechtblad

Wat betreft warmte hoeft men zich geen zorgen te maken bij het dagelijks gebruik van een RVS aanrechtblad. Potten en pannen met een warme inhoud kunnen zonder problemen op het blad worden geplaatst. Het blad onder de pan zal uiteraard warm worden, maar deze warmte verplaatst zich niet. Tevens worden er geen vlekken gevormd door de warmte. Dit is bijvoorbeeld bij hout wel het geval. Het RVS schoonmaken is geen tijdrovende klus, door de vlek-resistentie van het materiaal.

rvs keukenblad

Een RVS keuken plaatsen

Een RVS keuken kan op maat geplaatst worden. Alle elementen zoals een oven en een RVS koelkast kunnen naar wens worden toegevoegd aan het ontwerp. Een RVS keuken en een RVS keukenblad kunnen naar wens worden gemaakt en zelfs in een kleine keuken eenvoudig worden geplaatst. Door de flexibiliteit van het metaal kan men een RVS keuken helemaal naar wens vormgeven. Zo kan er eventueel ook een RVS backsplash worden aangebracht. Omdat RVS schoonmaken zo eenvoudig is, is dit een goede oplossing voor spattende vetten en dergelijke tijdens het koken. Een RVS aanrechtblad in combinatie met een eenvoudig te reinigen gootsteen is de meest gekozen combinatie in de moderne keuken.

Maak de keuken optisch groter met een RVS keukenblad

Door te werken met RVS in de keuken kan men verschillende oppervlakken in de keuken laten weerspiegelen. Hierdoor ontstaat de illusie van een grotere kamer of keuken. Een RVS specialist kan je adviseren bij het plaatsen van de juiste elementen op de juiste plaats om de ruimte groter te laten lijken. Goede verlichting speelt hierbij ook een grote rol. Een RVS keukenblad kan bijvoorbeeld van bovenaf uitgelicht worden met spots. Uiteraard is het effect optimaal wanneer er veel aandacht wordt besteed aan RVS schoonmaken, zodat er geen vingerafdrukken te zien zijn op het materiaal.

Kies voor een makkelijk te onderhouden keuken van RVS en investeer in een duurzaam aanrechtblad dat een leven lang mee gaat! Bovenstaande foto’s komen van Mandemakers Keukens.