Ondanks dat de open keuken tegenwoordig helemaal in is, vinden veel mensen het toch prettig om een deur tussen de keuken en de woonkamer te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat beide ruimtes knusser aanvoelen en voorkomt dat de geur van je eten in de woonkamer terecht komt. Het uiterlijk van deze tussendeur kan ontzettend bepalend zijn voor de sfeer in je keuken. Een binnendeur is namelijk een groot opvallend element in je keuken. Dit betekent ook dat je met het uiterlijk van deze deuren kunt spelen. Pas de binnendeur aan op het interieur van je keuken voor een mooi geheel.

De klassieke paneeldeurpaneeldeuren

Heb je een keuken met een klassiek interieur? Dan is de paneeldeur een passende keuze. In veel klassieke keukens zijn de kastjes ook allemaal voorzien van panelen, wat de ruimte echt tot een geheel maakt. Deuren met panelen hebben van zichzelf een erg nette en klassieke uitstraling. Deze deuren worden vrijwel altijd van hout gemaakt en komen het mooiste tot hun recht in een witte kleur. De verschillende panelen geven de binnendeur net iets extra’s, waardoor je geen simpele witte deur in huis hebt. De panelen kunnen in allerlei vormen en opstellingen in de deur geplaatst worden.

Industrieel zwartzwarte-deuren

De robuuste uitstraling van een industriële keuken gaat het beste samen met een zwarte deur. De keuze voor zwarte binnendeuren lijkt gewaagd, maar wie een industriële woonstijl heeft, is meestal niet bang voor het nemen van risico’s. Vooral zwarte deuren met glas zijn een goede match. Een industrieel interieur draait voornamelijk om het combineren van robuuste en authentieke materialen. Tegelijkertijd is het belangrijk om ook wat licht en warmte in de ruimte toe te laten. De combinatie van de donkere zwarte kleur en de lichte raampjes is daarom perfect voor een industriële keuken.

Hout voor een landelijke stijl

De landelijke keuken draait vooral om de combinatie van licht en natuurlijke materialen. Een deur gemaakt van houten balken is daarom de ideale keuze voor deze woonstijl. Je kunt ervoor kiezen om het hout in de deur onbewerkt te laten, waardoor je de natuurlijke structuur van het hout nog beter ziet. Wil je je interieur liever wat rustiger houden? Dan kan je kiezen voor een deur met witte balken. Deze witte kleur oogt kalm en gaat bovendien goed samen met de lichte elementen in je landelijke keuken.

De moderne look

Moderne keukens passen helemaal bij deze tijd. Over het algemeen zijn deze keukens strak en bevatten ze vooral veel geometrische vormen. Daarnaast wordt er ook veel gebruik gemaakt van glas, metaal en andere strakke materialen. Een deur die perfect bij dit interieur past, is een strakke deur met enkele kleine raampjes. Vaak worden deze ramen in een geometrisch patroon geplaatst, zoals in een vierkant of in de vorm van lange, smalle rechthoeken. Door de ramen klein te houden, geef je je keuken een minimalistisch uiterlijk. Dankzij dit soort binnendeuren komen de strakke elementen van de moderne keuken nog beter tot hun recht.