Uiteraard zien we ook in de keuken trends komen en gaan. Techniek vormt een steeds groter onderdeel in onze keuken, maar het wordt ook een steeds meer knusse plek.  De laatste keukentrends vind je hieronder!

Natuurlijke materialen in keuken en accessoires

Natuurlijke materialen en accessoires met een kleurenpalet van aardetinten zie je absoluut terug in de keukentrends van 2021. Het gebruik van dergelijke materialen en keuken kleuren geeft een gevoel van comfort en veiligheid. Iets waar we in de huidige tijd in onze thuisomgeving erg naar verlangen. In de keuken zie je dit bijvoorbeeld terug door het gebruik van echte houten keukenfronten.  Ook zien we een verscheidenheid aan messenblokken gemaakt van natuurlijke materialen: een prachtige toevoeging aan jouw keukenblad! Neem gerust eens een kijkje op Kookgigant.nl voor een uitgebreid assortiment aan stijlvolle messenblokken. 

Rural chic: een mix van landelijk en industrieel

Eén van de trends waarvan wij denken dat deze écht nog wel even blijft, is rural chic. Deze stijl bestaat uit een mix van landelijk en industrieel. Dit betekent: geen ronde subtiele vormen, maar juist grote gebaren met strakke, architectonische lijnen. Een stoere look-and-feel, maar toch ook chic en handgemaakt. De focus op slechts een aantal eyecatchers, die vaak gemaakt zijn van buiten materialen als hout, steen en, jawel: marmer.

De zwarte keuken

Waar zwarte keukens vroeger misschien nog als heftig of gewaagd gezien werden, staat een zwarte keuken nu voor stijlvol. Zeker als je deze verrijkt met gouden componenten. Toch is een compleet zwarte look ook niet verkeerd en deze zal in 2021 zeker (nog) meer te zien zijn. Zwart is goed, zwart is veilig: het kan overal bij en past daardoor in elke interieurstijl.

Meer ruimte en meer rust is iets dat we steeds vaker zien

Met een uitbreiding aan keukenapparatuur komt een behoefte naar meer opbergruimte in de keuken. Of misschien is jouw keuken niet zo groot en moet je wel naar dit soort oplossingen zoeken. Gelukkig zijn die er steeds meer, zoals pocket deuren. Ervaar het gemak van kasten waarin alles overzichtelijk staat opgeborgen en creëer in een handomdraai weer rust in het interieur door deze te sluiten.

De keuken wordt steeds vaker gebruikt om visite te ontvangen

Meer dan ooit doet de keuken ook dienst als woonkamer. Visite wordt vaak aan een grote eettafel ontvangen en niet voor niets want vaak is dat een veel gezelligere manier van samenkomen. In het gebruik van meubelen smelten keuken en woonkamer steeds meer samen, letterlijk. 

De link van de keuken naar de woonkamer door materialen en kleuren

Zo zien we de materialen van de keukenkasten en het aanrechtblad meer en meer terugkomen in andere meubels in de ruimte zoals sideboards, vitrines, eetkamer meubelen en tv meubelen. In de keuken zelf zien we tegenwoordig daardoor ook steeds vaker meubelen staan. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een trolley of een wijnrek / sideboard.

Een overzichtelijke manier om je pannen op te bergen

Zorg voor een overzichtelijke indeling van je pannen met een pannenrek. Voortaan zie je in één oogopslag welke pan je wilt hebben en tevens zorg je dat je pannen niet beschadigen. Je kunt een pannenrek op verschillende manieren installeren en vaak ook verstellen in hoogte. In totaal kun je vaak wel tot 8 potten of pannen kwijt. Het is de ideale oplossing voor het organiseren van je potten en pannen. Zo bespaar je niet alleen ruimte in je keuken maar vind je voortaan ook in één oogopslag de pot of pan waar je naar op zoek bent.