Of je nu een nieuw bedrijf gaat starten of een bestaand bedrijf nieuw wilt inblazen, het belangrijkste aspect van jouw reclame- en marketingstrategie is branding. Door dit op de juiste manier in te zetten, zal je bedrijfsnaam of logo steeds onder de neus komen van klanten en mensen die potentieel klant zijn. Een goede merkidentiteit is een van die dingen die niet altijd even gemakkelijk te bereiken zijn, en normaal gesproken zullen bedrijven veel geld en tijd besteden aan het vinden van nieuwe manieren om hun naam en logo over te brengen. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Er zijn namelijk simpele manieren die in de loop van de tijd erg effectief zijn gebleken, zoals mokken bedrukken met je logo.

Of je nou Nespresso of Senseo serveert, één ding is zeker, gepersonaliseerde koffiemokken bieden je als ondernemer een unieke kans om je bedrijf op te laten vallen op de markt te brengen op een manier die niet alleen effectief, maar ook relatief goedkoop is. De mokken zullen waarschijnlijk ook al je klanten, zowel nieuwe als bestaande, enthousiast maken over wat je bedrijf te bieden heeft. Elke keer dat zij een kop koffie of thee pakken, zullen ze aan jouw bedrijf herinnerd worden, precies wat promotiemiddelen moeten doen!

Waarom promotionele mokken gebruiken?

Hoe vaak ben je al naar een beurs of tentoonstelling geweest en kreeg je een notitieblok of pen aangeboden en zei je tegen jezelf: al weer een? Het is waarschijnlijk te vaak en hoewel je er je kinderen blij mee kunt maken, zal deze pen of notitieblok als promotiemiddel op die manier zijn doel missen. Het bedrukken van op maat gemaakte mokken geeft je de mogelijkheid om je merk op een andere manier op te laten vallen. Daarnaast leg je er een soort van verband mee tussen fijne momenten, het drinken van een kop koffie of thee, met jouw bedrijfsnaam en logo.

Bedrukte koffiemokken als promotiemateriaal zijn eigenlijk kleine reclameborden die jouw (potentiële) klanten er constant aan herinneren dat ze bij jou terecht kunnen met elke smakelijke slok die ze nemen.

Bedrukte mokken zijn vaak veelzijdig, omdat ze thuis of op kantoor kunnen worden gebruikt om te drinken, of juist een ander doel krijgen, zoals die van pennenhouders op een bureau… geen probleem, want ook dan vallen ze op. Ongeacht hoe de mokken worden gebruikt, elke dag dat ze in gebruik zijn, bouw je er weer je merkbekendheid mee op. Dit betekent dat de op maat gemaakte boodschap die jij op de mokken hebt laten drukken er constant zal zijn en zal dienen als een herinnering dat jouw bedrijf nog steeds actief is.

Marketing voordelen van bedrukte mokken voor jouw bedrijf

Brand exposure: Een promotionele mok met jouw logo erop is een aantrekkelijke manier om jouw merk op een goede manier te promoten. Zorg voor in het oog springende ontwerpen en mokken van hoge kwaliteit, zodat klanten deze kunnen blijven gebruiken.

Bevordert de loyaliteit: Wanneer klanten promo geschenken ontvangen van hun reguliere leveranciers, laat dit een positieve indruk achter op de klanten. Deze dankbare klanten zullen jouw merk nu vermelden als een van de merken die ze hoog hebben staan.

Het wekt interesse op: Als een merk een goede weggeefactie creëert die veel leads biedt, leidt dit tot interessante gesprekken tussen klanten. Aangezien deze mokken dienen als gespreks aanzet, betekent dit een gratis en een goede promotie voor het merk.