Iedereen richt zijn keuken op zijn eigen manier in. Vrijheid, blijheid. De één vindt dat het koken een hele centrale plek moet krijgen, liefst in het verlengde van de woonkamer. Een kookeiland is dan dé oplossing. Kan dat niet? Dan is een bar ook een mooie oplossing om de keuken geen afgescheiden ruimte te laten zijn. Gezellig toch?

Samen koken

Want de keuken is ook de plek om samen te koken, de dag door te nemen en voor het begin van een goed gesprek. Soms is het fijn om dat privé te doen, maar vaak ben je toch met meer mensen en gaat gezelligheid voor alles. Hoe fijn is het om daar dan de ruimte voor te hebben?

Koffie?

De meest gestelde vraag in huis is in veel gezinnen toch wel die ene, hele korte: “koffie?” Meestal wordt die gevolgd door een ja, en dus wordt het koffiezetapparaat in gang gezet. Iedereen heeft daarin zijn eigen voorkeur, maar als je het mensen op de man af vraagt, heeft iedereen toch het liefst vers gezette koffie. Dat wil dus zeggen: met vers gemalen bonen. En ja: het kost enige tijd om verse koffie te zetten en helaas geven we vaak de voorkeur aan gemak boven kwaliteit. Jammer toch? Want er gaat niets boven koffie gemaakt met bijvoorbeeld een Koffiemachine Dr Coffee met verse koffiebonen.

Eenmaal andermaal

Natuurlijk vinden we het veel makkelijker om even een kant-en-klare pad of cup in ons koffiezetapparaat te leggen, de knop in te drukken en een halve minuut later een lekker kopje koffie te hebben. Op het werk gebruiken we de knop van de automaat, kiezen de gewenste sterkte en hebben we iets later geen slecht bakkie koffie om aan ons bureau op te drinken. Maar eenmaal koffie geproefd die uit een koffiemachine van Dr Coffee met verse koffiebonen komt: tja, dan wil je toch echt niet meer anders.

Zoals het klokje thuis tikt

En wanneer je op het werk heerlijke koffie van versgemalen bonen hebt geproefd, dan wil je dat genieten van een heerlijk bakje koffie toch ook thuis kunnen voortzetten? Met een goede koffiemachine van Dr Coffee heb je heerlijke koffie met verse bonen.  Koffie zetten met vers gemalen bonen wordt op een gegeven moment zelfs echt een momentje voor jezelf: even lekker mindful koffiezetten. Daarna neem je ook de tijd om extra te genieten van dat vers gezette bakkie troost, ook als er niets te troosten valt. Van het aanschaffen van een koffiemachine van Dr Coffee met verse koffiebonen krijgt dan ook niemand spijt.