Het is vast iets dat je wel eens hebt meegemaakt. Je bent lekker aan het koken, en op een gegeven moment is opeens alle ruimte op. Je aanrecht is helemaal volgebouwd, je fornuis is één en al pan en zelfs je kasten zitten bomvol. Geen vierkante centimeter meer over!

Klinkt dat inderdaad bekend? Dan is het misschien tijd dat je kennismaakt met de keukentrolley. Dat is een verrolbaar aanrechtblad annex keukenkastje. Het kan erg handig zijn. Wat heb je precies aan een keukentrolley, en wat voor verschillende modellen zijn er?

Wat kunnen keukentrolleys allemaal?

Keukentrolleys hebben verschillende functies, afhankelijk van het type. Je kunt het gebruiken als dienblad – á la het luxe wagentje dat je soms in de betere restaurants ziet – maar ook als hakblok, aanrechtblad of opslagruimte. De meeste keukentrolleys zijn multifunctioneel: ze combineren diverse mogelijkheden.

Keukentrolleys als aanrechtblad

De belangrijkste reden om een keukentrolley te nemen is vaak als extra aanrecht. Vaak gaat men dan voor de goedkoopste optie, een keukentrolley hout, maar een keukentrolley rvs kan ook en is vaak stijlvoller. Het oppervlakte bevindt zich op een prettige hoogte, waardoor je het kunt gebruiken om allerlei spullen op te stallen. Omdat de trolley verrolbaar is, kun je daar heerlijk flexibel in zijn.

keukentrolley hout

Keukentrolley Joko Domus auxilium 693772

Als hakblok

Er zijn ook keukentrolleys waarbij je geen aanrecht hebt, maar echt een werkblad. Het gaat dan vaak om een keukentrolley hout of bamboe. Omdat keukentrolleys vaak precies even hoog zijn als een normaal aanrecht, heb je dan een prettige werkhoogte. En het is erg handig om dat op zo’n verrolbare eenheid te hebben, omdat een echt hakblok vaak nogal serieus groot is. Dat wil je niet telkens heen en weer sjouwen. Geïntegreerd in een keukentrolley hout of bamboe is dat echter wel prima te doen.

keukentrolley bamboo

Keukentrolley Bamboo 900

Een verrolbaar keukenkastje

Vaak heeft een keukentrolley dus een blad op werkhoogte. Daaronder zit dan vaak een opslagruimte. Dat kunnen bijvoorbeeld enkele simpele planken zijn, maar het kan ook één geheel zijn met een prachtig deurtje. Zo zie je bijvoorbeeld vaak keukentrolley rvs die op die manier een superstrak en modern geheel vormt. Soms heeft een keukentrolley hout diezelfde optie, maar dat zie je toch minder vaak.

keukentrolley rvs

Keukentrolley Joko Domus auxillium 687702

Dienblad of serveerwagentje

Afhankelijk van je voorkeur kun je ook een keukentrolley nemen die speciaal is bedoeld als serveerwagentje. Zo kun je op een prachtige manier het eten aan je gasten serveren op het bovenste blad, terwijl je onder in het karretje nog handige andere benodigdheden kunt stoppen. Als je regelmatig diners geeft en op zoek bent naar een nieuwe manier om je gasten te verrassen, is dit zeker een optie!

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Er is veel keuze als je gaat kijken naar keukentrolleys. Niet alleen omdat de functionaliteiten kunnen verschillen, maar ook omdat er diverse materiaalopties zijn. Kies je bijvoorbeeld een keukentrolley hout of een keukentrolley rvs? Het gaat dus niet enkel om wat je nodig hebt, maar ook om je smaak.

Daarnaast moet je opletten dat de prijzen erg kunnen variëren. Zo heb je voor een paar honderd euro al een eenvoudige maar praktische Keukentrolley Bamboo 600, die een dienblad en enkele opslagplanken heeft. Aan de andere kant van het spectrum vind je de Keukentrolley Joko Domus cunKitchen 679181 teppan yaki, een keukentrolley rvs die niet zomaar als serveerwagentje kan worden gebruikt, maar als verrijdbare teppanyaki (de Japanse hete plaat die wordt gebruikt voor voedselbereiding). Zeer functioneel, maar dan ben je ook zomaar enkele duizenden euro’s verder.

keukentrolleys

Keukentrolley Joko Domus cunKitchen 679181 teppan yaki

Kortom: een keukentrolley is echt een aanwinst in de keuken. Het is maar net hoever je precies wilt gaan: een verrijdbaar aanrechtje, of een volledige minikeuken op wieltjes? Jij mag het zeggen!

Verschillende artikelen in bovenstaand artikel zijn momenteel niet meer verkrijgbaar. Hieronder enkele keukentrolleys die via de webshop van vtwonen.nl te koop zijn.

 

bline boby trolley

bline boby trolley à €456,-

 

keukentrolley butler kopshout

keukentrolley butler kopshout à €575,-