Wil je graag een nieuwe keuken maar is de huidige keuken eigenlijk nog goed? Toch kun je jouw keuken gemakkelijk een nieuw uiterlijk geven zonder al te veel geld uit te geven. Bij het vervangen van een keuken lopen de kosten namelijk aardig op. Dan is het zonde om een keuken te vervangen als deze eigenlijk nog wel even door kan. De oplossing voor een nieuw uiterlijk is dan wrapfolie. Met wrapfolie creëer je een compleet nieuwe uitstraling zonder een te hoog bedrag uit te geven. Het fijne aan wrapfolie is dat het voor vrijwel iedereen gemakkelijk aan te brengen is. Alleen wat heb je nodig en is het ook weer te verwijderen? In deze blog vertellen wij je alles erover.

Wat heb je nodig voor het aanbrengen van wrapfolie?

Voordat je begint aan het plakken zijn er een aantal spullen nodig om het resultaat te krijgen wat je wilt. Allereest is dat een rolmaat, hiermee meet je de kastjes op en het wrapfolie. Ook is een rakel vilt aan te raden om het aanbrengen vlekkeloos te laten verlopen. Een scherp Stanleymesje is nodig om het folie op de maat te snijden die nodig is. Verder is een primer nodig speciaal voor wrapfolie. Hiermee weet je zeker dat het folie goed blijft zitten. Ben je nog op zoek naar mooi wrapfolie en de benodigdheden? Bij Plakfoliewebshop vind je een ruim assortiment aan wrapfolies en de spullen die nodig zijn. Zo kun je vanuit huis kiezen wat het beste bij jouw interieur past! 

Is wrapfolie ook weer te verwijderen?

Het fijne aan het gebruiken van wrapfolie is dat het ook weer verwijderd kan worden. Dat is fijn als je bijvoorbeeld na een aantal jaar weer uitgekeken bent op de uitstraling. Zo kun je gemakkelijk weer wisselen van look. Wel is het zo hoe langer het opgeplakt zit, hoe vaster het ook gaat zitten. Is dit het geval? Verwarm het dan iets op met een föhn. Hierdoor wordt de lijmlaag week en zo kun je het weer verwijderen van het oppervlak. Eventuele lijmresten kunnen verwijderd worden met stickeroplosser. Zorg voordat je opnieuw gaat plakken ervoor dat de ondergrond weer goed gereinigd en ontvet is. Dit zal dan niet in de weg zitten als je weer een nieuw wrapfolie opplakt.