De moderne keuken staat tegenwoordig in het teken van alles wat licht en strak is. Zelfs wanneer de keuken gevuld is met donkere accenten is er niets zo fijn als een ruimte die gevuld is met licht. De ruimte ziet er mooier en frisser uit, en het is tegelijkertijd eenvoudiger om te koken in natuurlijk licht. Er is niets zo fijn als met het hele gezin samenkomen rond de eettafel en samen te genieten van een heerlijke maaltijd in de lichte keuken. Vooral de ochtenden worden op deze manier gevuld met de stralende ochtendzon, en dat al tijdens het ontbijt. Om deze redenen zijn ramen tegenwoordig een belangrijk onderdeel van iedere keuken. Ze zorgen voor een baken aan natuurlijk licht en geven iedere keuken een frisse uitstraling. Maar wanneer je keuken gevuld is met ramen is de kans op pottenkijkers natuurlijk ook een stuk groter. Wie toch graag wil genieten van een lichte keuken en tegelijkertijd de privacy wil behouden heeft gelukkig meer dan genoeg opties. Tegenwoordig staat raambekleding niet meer gelijk aan donkere gordijnen die al het licht tegenhouden. Mooie bekleding voor de ramen is bovendien de perfecte manier om je keuken net wat meer sfeer en stijl mee te geven.

Charme en stijl door vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een klassieke optie voor iedereen die op zoek is naar raambekleding die veel licht doorlaat. Deze gordijnen hebben een natuurlijke charme, en passen tegelijkertijd bij veel verschillende stijlen. De klassieke uitstraling zorgt voor warmte in de moderne keuken. Door de kleuren van het gordijn simpel te houden is deze raambekleding erg geschikt voor een moderne keuken. Een wit vouwgordijn laat natuurlijk het meeste licht door, maar een exemplaar in het lichtgrijs past perfect bij moderne keukens waarbij veel gebruik is gemaakt van aluminium en andere metaalsoorten. Maar ook bij een landelijke keuken is dit de perfecte manier om de ramen te bedekken. De plooien van deze gordijnen stralen een warme sfeer uit, die de landelijke keuken naar een hoger niveau tilt. Vouwgordijnen zijn bovendien erg praktisch, want je kunt te allen tijde bepalen of je ze omhoog of omlaag wilt doen. Zo kun je er op donkere dagen voor kiezen om net wat meer direct zonlicht binnen te laten door de gordijnen iets omhoog te schuiven.

Jaloezieën voor veelzijdigheid

Dunne gordijnen laten veel licht door, maar misschien is dat niet altijd de bedoeling. Wie zoekt naar een vorm van raambekleding die licht kan doorlaten maar het licht van buiten ook kan tegenhouden, kan eens kijken naar jaloezieën voor in de keuken. Deze raambekleding is in alle kleuren en maten verkrijgbaar, maar heeft altijd als voordeel dat het licht van buitenaf ook kan worden tegengehouden door de lamellen te sluiten. Tegelijkertijd zijn jaloezieën op verschillende manieren te verwerken in de keuken. Over het algemeen heeft deze raambekleding een strakke uitstraling, waardoor deze ideaal is voor een industriële of moderne keuken. Ook zijn jaloezieën neutraal genoeg om gecombineerd te worden met een klassieke keuken. De klassieke uitstraling van de ruimte zorgt ervoor dat de jaloezieën helemaal in de ruimte opgaan. Deze vorm van raambekleding past dus in ieder type keuken, en is voornamelijk handig voor iedereen die op zoek is naar een manier om veel licht af te wisselen met donkerte.