Roze keukens, glazen kasten en vrijstaande meubels zijn enkele van de keukentrends voor 2023. Naarmate de rol van de keuken blijft evolueren, zullen op maat gemaakte ontwerpen, kleurvoorkeuren en een scala aan materialen en afwerkingen helpen om deze ruimte, die het centrum van het gezinsleven is geworden, te personaliseren. 

De keuken is het hart van het huis geworden en mensen stellen steeds hogere eisen aan deze ruimte. Een plek om te koken, eten, werken, rusten en te entertainen. We willen een stijlvolle ruimte die er niet alleen goed uitziet, maar ook praktische waarde toevoegt aan ons dagelijks leven, van slimme opbergoplossingen tot kookeilanden, ontbijtbars en meer. Mensen die hun keuken willen renoveren of verbouwen, willen als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste design trends en hoe ze deze in hun eigen ruimte kunnen integreren. Daarom zijn hier enkele grote keukentrends voor 2023. 

Gebruik van speels roze

Terwijl groen en blauw nog steeds erg populair zijn als ’topkeuken kleuren’, maakt roze een comeback. Van warm tot fel roze, de vraag naar geverfde roze keukens zit duidelijk  in de lift. Combineer roze kasten met wit of lichtgrijs om de ruimte te verzachten, of combineer voor contrast lichtroze met donkere kleuren zoals zwart of donkergrijs om diepte te creëren. 

Roze tinten lijken nu overal te zijn, dit is absoluut dé kleur om te gebruiken in 2023. Of je nu voor je eigen bedrijf roze flyers drukken wilt of je keuken wilt pimpen, roze is dé kleur van 2023! Dit sluit aan bij onze ervaring dat veel huiseigenaren op zoek zijn naar warme roze tinten die vreugde brengen en gedurfde kleur keuzes maken die de stemming verhogen. Als je geen zin hebt in roze kasten, kun je ook experimenteren met roze op je muren. Een beweging in de richting van meer levendige kleuren heeft geleid tot een toenemende vraag naar kleur in de keuken, wat vooral handig is in een open indeling om de look en feel van kook-, eet- en sociale ruimte harmonieus te laten aanvoelen.

keukentrends voor 2023

Inbouw-ontbijt stations

2023 is het jaar van intelligente interne opbergoplossingen, met name ontbijt voorraadkasten en slimme lade-ideeën. De focus ligt hier op opbergruimte die je kunt verbergen als je ze niet gebruikt. Er zijn veel voordelen van een ontbijt voorraadkast. Van een professioneel koffiezetapparaat, broodrooster, opbergruimte voor alledaags serviesgoed en een hele reeks ontbijtgranen voor de kinderen.Het beste is dat als je er genoeg van hebt, je de deuren kunt sluiten en alle rommel wordt verborgen totdat het tijd is om op te ruimen.

Dit zijn de keukentrends voor 2023

Vrijstaande meubels

Een stap verwijderd van de traditionele keuken, willen steeds meer mensen vrijstaande meubels toevoegen aan hun keukenontwerpen. Hoewel volledig ingerichte keukens waarschijnlijk nooit uit de mode zullen raken, neemt de vraag naar vrijstaande stukken toe. In plaats van keukeneilanden zien we een toename in bakkerstafels, vergelijkbaar met een keuken eiland, maar dan op pootjes. Dit vrijstaande meubel geeft het eiland het gevoel van een meubelstuk en heeft toch alle voordelen van een gewoon eiland met diepe lades en een zitplek.

En dit is niet beperkt tot keukeneilanden, ook vrijstaande provisiekasten worden steeds populairder en combineren functionaliteit en stijl. 

Metallics mengen

Gemengde metalen is een van de grootste keukentrends van 2023 en het kiezen van de juiste mix kan een statement en een centraal punt in je ontwerp zijn. 2023 is een jaar waarin we veel meer combinaties van verschillende afwerkingen in de keuken zullen zien, van messing tot brons, tot roestvrij staal en nikkel tot vele andere opties. Onze aanbeveling is om bij twee of drie metalen afwerkingen te blijven om een samenhangende look te behouden. Het is vaak goed om een verhouding van 70/30 te hanteren. Kies een dominante metalen afwerking (de 70 procent) en coördineer deze met accent metalen (de 30 procent). Door je aan deze regels te houden, kun je een visueel rijke en spannende ruimte creëren.

zijn de keukentrends voor 2023

Marmer 

Marmer in een keuken straalt een chique, ingetogen maar verfijnde elegantie uit, en voor 2023 zullen we meer kleuren zien verschijnen om een ​​echt op maat gemaakte look te creëren. Natuurlijk marmer is altijd een onderdeel geweest in keukenontwerp omdat het niet alleen een echt gevoel van luxe en tijdloze uitstraling geeft, maar ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is.

de keukentrends voor 2023

Hoewel het altijd bekende Carrara- en Calacatta-marmer nog steeds favoriet zijn, zien we nu een beweging in de richting van het omarmen van een kleurrijker marmer. Dit zorgt voor een opvallende aanwezigheid en een diepte van schoonheid die totaal uniek is. Vaak vermengen kleuren en tonen zich over het oppervlak van het marmer, waardoor elk stuk helemaal uniek is. Het voelt tijdloos en klassiek aan in het afgewerkte uiterlijk. Verbluffend mooi en vol karakter en charme.