Leuke vintage barkrukken in je interieur

Barkrukken zijn misschien wel de meest uitnodigende meubelstukken die je in je keuken kunt hebben. Ze staan mooi aan een ontbijtbar, maar zien er ook leuk uit in combinatie met een hoge tafel. Je kunt bovendien ontzettend leuk spelen met de look van je barkrukken. Zo kunnen barkrukken vintage ogen met behulp van de juiste materialen en vormen. Er zijn leuke vintage barkrukken te vinden voor vrijwel ieder interieur, wat je persoonlijke stijl ook is.

leuke vintage barkrukken

Giani Lesa à €69,99

De industriële look

Ook vintage barkrukken passen bij de industriële trend. Dit is natuurlijk een ontzettend moderne woonstijl, maar er zijn genoeg manieren om vintage meubelstukken toch in je interieur te verwerken. Donkere kleuren en natuurlijke materialen passen bijvoorbeeld perfect bij deze trend. Het ligt dus voor de hand om materialen zoals leer en hout veel terug te zien in industriële woningen. Leer zorgt er bovendien voor dat barkrukken vintage ogen. Kies dan wel een exemplaar uit met bruin leer, zoals de Lesa barkruk van Giani. Het leer ziet er prachtig uit in combinatie met donker hout. De stoere metalen poten geven deze leuke vintage barkruk bovendien die echte industriële look.

leuke vintage barkruk

Eleonora Norbert à € 297,99

Vintage barkrukken in een modern interieur

Denk jij dat de vintage look niet geschikt is voor moderne woonstijlen? Dan heb je het mis. Er zijn namelijk genoeg vintage items te vinden die perfect bij deze trend passen. Het zijn vooral de materialen en vormen die bepalen of iets geschikt is voor een modern interieur. Eenvoud, strakke lijnen en metaal zijn allemaal perfect voor deze woonstijl. Tientallen jaren geleden waren er genoeg meubelstukken te vinden die aan deze eisen voldoen. Je kunt dus altijd wel een vintage barkruk vinden voor je moderne keuken of woonkamer. Een goed voorbeeld is de leren Eleonora Norbert barkruk. Het zwarte leer en de metalen poten hebben een strakke look die niet misstaat in een modern huishouden. Het fijne aan deze leuke vintage barkruk is dat hij ook nog eens goed schoon te maken is.

boomstam barkruk

LaForma Farley à € 88,99

Een barkruk voor de Scandinavische stijl

Slim design, natuurlijke materialen en lichte kleuren staan allemaal centraal in de Scandinavische stijl. Hoge en lichte barkrukken passen dus perfect binnen een Scandinavisch interieur. Hout is de basis van deze trend, dus het ligt voor de hand om leuke vintage barkrukken gemaakt van hout in huis te halen. Het is het mooiste wanneer je voor onbewerkt hout gaat. Zo blijft de look van je interieur namelijk echt natuurlijk. Een boomstam barkruk is in dus een ontzettend leuke keuze. LaForma maakt bijvoorbeeld een prachtige boomstam barkruk met een onderstel gemaakt van metaal. De witte trim zorgt ervoor dat de barkrukken er toch licht uitzien, maar het donkere hout zorgt voor warmte en een knusse look.

vintage barkrukken

Kare Design Very British à €114,99

Oosterse invloeden in huis

Oosterse interieurs staan bekend om hun knusheid en warme sfeer. Bovendien is deze woonstijl ontzettend kleurrijk. Je hebt dus alle ruimte om te spelen met verschillende vormen, texturen en kleuren. Hierdoor oogt je woning speels en uitnodigend. Er zijn ook enkele barkrukken te vinden die geschikt zijn voor deze woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan de Very British barkruk van Kare Design. De verschillende vrolijke kleuren en patronen van de zitting zijn perfect voor Oosterse woonkamers en keukens. De donkere houten poten maken de look compleet.