Het is een gegeven dat je in zo goed als elke keuken keukenkranen zult terugvinden die er allemaal hetzelfde uitzien. Glanzende kranen die quasi zonder uitzondering gemaakt zijn van chroom of er toch verdomd hard op lijken. Maar heb je er al eens over na gedacht dat er ook echt andere opties zijn? Zo is een trend die duidelijk in de ligt zit het gebruik van zwarte kranen. Dat overigens niet enkel in de keuken maar ook in de badkamer. Waarom zijn zwarte keukenkranen aan een opmars bezig? Wat zijn de grote voordelen? Zijn er ook nadelen?

Een zwarte keukenkraan is een echte eye-catcherzwarte stijlvolle keukenkraan

Misschien wel het grootste voordeel van een zwarte keukenkraan is dat het een echte eye-catcher is. Het valt iedereen die de keuken binnenkomt meteen op en laat dat nu net zijn naar wat heel wat mensen op zoek zijn. Een werkelijk uniek stuk in de ruimte die het oog trekt en heel wat persoonlijkheid uitstraalt. Dat brengt meteen een grote misconceptie met zich mee: zwarte kranen hoeven echt niet alleen in een zwarte keuken geplaatst te worden. Het is namelijk de bedoeling dat jouw keukenkranen er echt uit springen. Een goed idee om dat een handje te helpen is dan om te opteren voor het contrast: ga voor de klassieke zwart/wit-combinatie en zorg voor heel wat witte elementen in de keuken. Het stijlvolle resultaat zal je gelijk geven.

Enkele voordelen

Een groot voordeel aan een zwarte keukenkraan is dat deze eigenlijk echt niet snel vuil wordt. En als ze vuil worden? Dan zie je het eigenlijk gewoon niet zo goed. Vingerafdrukken vallen helemaal niet zo hard op als bij chromen kranen en ook belangrijk: kalkaanslag is veel minder zichtbaar op zwarte exemplaren. Kortom: de ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar keukenkranen die weinig tot geen onderhoud vereisen.

Nadelen?

Eigenlijk zijn er niet echt nadelen verbonden aan het gebruik van zwarte keukenkranen. Een moeilijkheid kan zijn dat een zwarte keukenkraan niet altijd even gemakkelijk te vinden is. Een tweede punt is uiteraard dat niet in elk interieur zwart zal passen. Zoals we al zeiden is een zwarte keuken echt niet nodig om zwarte keukenkranen tot hun recht te laten komen maar ook een paar zwarte stijlelementen doorheen de ruimte zijn daarbij geen overbodige luxe.

Enkele voorbeelden van zwarte keukenkranen

Hieronder zie je enkele voorbeelden van uiteenlopende zwarte keukenkranen van designkranenshop.nl. Om je een beetje een idee te geven van hebben we ook de prijzen bij elke kraan vermeld.

 

zwarte keukenkraan

Zwarte Keukenkraan LINUS-S à €285,-

zwarte keukenmengkraan

Kwc Zoe keukenmengkraan à €639,-

zwarte keukenkranen

Grohe Minta keukenmengkraan à €239,37

zwarte keukenmengkranen

KWC Keukenkraan EVE met LED verlichting à €776,32