Tegenwoordig gebruiken Nederlanders hun tuin steeds meer als uitbreiding op de woonkamer. Zodra de temperaturen het toelaten, maken veel mensen gebruik van hun terrasoverkappingen. Doordat de constructies tegenwoordig van flexibele glazen wanden kunnen worden voorzien, is de periode waarin je van de overkapping kunt genieten een stuk langer geworden. Immers, door de zijwanden ben je beschermd tegen weer en wind. Een terrasoverkapping is echter geen serre en is altijd ongeïsoleerd. Toch bieden overkappingen veel comfort, vooral de wat luxere merken zoals terrasoverkappingen van het merk Weinor zijn van allerlei luxe voorzien.

Flexibele oplossingen

Wat de overkappingen van Weinor zo goed maakt, is dat de Duitse fabrikant comfort hoog in het vaandel heeft staan. Dat zie je onder andere terug in de flexibiliteit van de constructie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan glazen deuren die je naar wens open of dicht kunt schuiven, een intern zonnescherm dat kan worden uitgeklapt als de temperatuur onder het glazen dak te warm wordt en verlichting die mooi in de staanders is weggewerkt, zodat je niet hoeft te hannesen met snoeren.

Glasoase-van-Weinor

Kwaliteitsmaterialen

Een ander voordeel van een Weinor terrasoverkapping, is dat de materialen waarmee de constructies zijn opgebouwd van hoge kwaliteit zijn. Is het zo dat bij goedkopere constructies het nogal eens voor kan komen dat de staanders op den duur kunnen gaan buigen, dan hoef je daarvoor met een Weinor overkapping niet bang voor te zijn. Die kans is namelijk behoorlijk klein!

Vele mogelijkheden

Hoewel pareltjes, zoals de glasoase van Weinor, tot de mooiste overkappingen behoren, zijn er ook eenvoudigere oplossingen verkrijgbaar die toch ook de hoge kwaliteitsstandaarden nastreven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Plaza Home en de Weinor Terazza. Stuk voor stuk mooie overkappingen van hoge kwaliteit.

Vraag een terrasoverkapping specialist om advies

Omdat dat niet vaak voorkomt dat je een terrasoverkapping gaat aanschaffen, is het belangrijk om je uitgebreid te oriënteren en je door een gespecialiseerd bedrijf voor te laten lichten over alle mogelijkheden die er zijn. Op die manier kun je een aankoop doen waarvan je weet dat je er goed over hebt nagedacht en dat de kans dat je achteraf spijt krijgt heel klein is.