De keuken

Een ruimte in huis profiteert vooral van de revival van het meer knusse wonen. De keuken krijgt een veel centralere rol in huis en daarmee wordt het dus ook tijd om eens aan leuke keukenaccessoires te denken. Om een keuken gezelliger te maken, is meer nodig dan een paar potten, glazen of een hangrekje. Gelukkig is er heel wat te koop dat helpt de uitstraling van de keuken te vergroten. Maak er een sport van om die andere leuke keukenaccessoires te vinden, die niet zo voor de hand liggend zijn.

Leuke keukenaccessoires

Waaraan moet je denken bij leuke keukenaccessoires? Een paar voorbeelden geven goed weer hoe het er uit zou kunnen zien. Hang een plankje op en plaats daarop leuke blikjes voor bouillonblokjes, rijst, thee, zout of pasta. Dat doet de wat ouderen direct denken aan de keuken van oma, aan vroeger. De blikjes zijn heel kleurrijk, voorzien van speelse motieven en in verschillende grootten te verkrijgen.

leuke keukenaccessoires

 

Aardrijkskunde?

Iets waar je nou echt niet op komt, is om een aardrijkskundeles in de keuken te organiseren. Toch is dat heel goed mogelijk dankzij de chique placemats in de vorm van een van de Europese landen. Zo kan het spaghettibord op Italië en het schnitzel op Oostenrijk geserveerd worden. Het leuke hieraan is dat de kids meteen iets leren over de landen zelf. Je kunt met een stipje aangeven waar jullie op vakantie waren of naar toe zullen gaan.

Vergietplooibaar vergiet

Leuke keukenaccessoires betekent dat het anders is dan wat we kennen. Heb je wel eens een plooibaar vergiet gezien? Een vergiet dat na gebruik uiteen gevouwen in de lade gelegd kan worden. Of wat te denken van een heuse carrot als houder voor de keukenrol? Wie van honden houdt, zou voor een sponshouder Norbert kunnen kiezen, een hondje dat aan de muur hangt met in zijn bek de spons. Ziet er kleurrijk en leuk uit en ruimt goed op.

Melkpakken

Versier de vensterbank in de keuken met lege melkpakken, waarin leuke takjes geplaatst zijn of mooie bloemen. Natuurlijk zal iedereen nu roepen dat dat vies is, want die melkpakken gaan stinken. Daarom worden ze in porselein aangeboden. Gezellige motieven en vaasjes in de vorm van melkpakken, heel apart voor een keukenraam. Extra leuke keukenaccessoires kunnen olie en azijnstelletjes zijn. Met hele uitgesproken vormen zijn ze een ware decoratie.

Kruidenwand

kruiden aan de muur

Iets geheel nieuws dat minder bekend is en wat werk vergt om het in een keuken te realiseren, maar wat wel een hele leuke keukenaccessoires oplevert, is de kruidenwand. Denk daarbij niet aan een rekje met potjes vol kruiden, maar aan een wand waar in allerlei leuke potten verse kruiden groeien, die direct klaar staan om gebruikt te worden bij het koken. Dit is de nieuwste trend in de wat alternatieve restaurants. Op die manier worden leuke keukenaccessoires een prachtig hulpmiddel om ook de kinderen met de voordelen van een natuurlijk product kennis te laten maken. Denk eens aan een heerlijke, echte verse, munt thee. Uit eigen tuin, pardon, eigen keuken!

Koffie en thee

In een mooie keuken horen ook een mooie koffiepot en een mooie theepot. Apart van vorm, met een geheel eigen stijl, vormen ze niet alleen leuke keukenaccessoires, maar zijn ze tevens om te gebruiken prachtig.