Waarbij de trend op keukengebied al jarenlang ‘strak’ is, wordt er steeds vaker gezocht naar een mooie sfeervolle tegenhanger, om de keuken als geheel toch wat sfeervoller te maken. Bij EIKENvakman.nl maken ze hier iets heel moois voor: verouderde eiken planken. Deze planken zijn prachtig in een keuken toe te passen, bijvoorbeeld als rustiek wandplank (eventueel gemonteerd met leren dragers). De productspecialisten van EIKENvakman.nl vertellen jou natuurlijk graag wat meer over deze ‘oude’ eiken planken!

Verouderde eiken planken. 

Een mooie plank met een levensechte unieke ‘eiken hout look’ gecombineerd met een plank van topkwaliteit eikenhout voor een scherpe prijs, dat is ‘kort en krachtig’ het voordeel van de verouderde / oude eiken planken van EIKENvakman. Wij gebruiken een standaard geschaafde eiken plank, van rustiek eikenhout ad 20-25%, die wij vervolgens met de hand verouderen. Dit doen wij in 3 ‘smaakjes’. 

3 oude plank smaakjes bij EIKENvakman.nl.

Het verouderen van een eiken plank doen wij zorgvuldig & op ambachtelijke wijze met de hand. Ervaren houtbewerkers zorgen voor een levensechte oude eiken plank, die verkrijgbaar is in 3 ‘smaakjes’. Er wordt – als basis – altijd gebruik gemaakt van een geschaafde rustiek eikenhout plank (ad 20-25%) van 28×190 mm. 

Deze wordt met de hand geschaafd, waarbij een mooie natuurlijke vorm gerealiseerd wordt. Vervolgens wordt de plank (op)geborsteld, waarbij het zachte hout aan het oppervlakte wordt verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de houtnerven duidelijk geaccentueerd worden, voor een eikenhouten plank met mooie & duidelijke accenten. Schaven en opborstelen is dan ook smaakje 1. Vervolgens kan deze plank nog gerookt worden. Dit wordt gedaan met ammoniak, dat een reactie opwekt in het eikenhout, waardoor het verouderingsproces versnelt en die mooie donkere kleur gerealiseerd wordt: Smaakje 2. Uiteindelijk kan dit nog uitgebreid worden met een behandeling met whitewash olie, die mooi in de nerven trekt van de eiken plank en een stoere finish realiseert: Smaakje 3.

Eiken plank versus een eiken blad.

Naast onze verouderde eiken planken zijn vooral de eiken bladen van EIKENvakman enorm populair als keuken wandplank. Deze kunnen we – tot op de mm nauwkeurig – op maat voor u maken. En bent u gek op die verouderde eiken look, ook de eiken bladen kunnen geborsteld en geborsteld & gerookt afgewerkt worden!