In de winter is een warme woning wel zo ideaal. Wanneer jouw huis naden en kieren heeft, zullen de stookkosten flink omhoog moeten om het huis toch warm te houden. Met een beetje tocht, blijf de woning toch koud en ben je jaarlijks veel geld kwijt aan stookkosten. Wil je altijd in een warme woning thuiskomen en maandelijks geld besparen? Dan doe je er goed aan om jouw woning beter te isoleren. Waarom dit belangrijk is en hoe je dit kunt doen, lees je in dit artikel.

Waarom minder tocht?

Een beetje tocht in huis is toch niet verkeerd? Je kunt jouw verwarming gerust wat hoger zetten, maar dit heeft een enorme impact op jouw stookkosten en het milieu. Door jouw woning goed te isoleren hoe je minder te stoken en kun je jaarlijks tot wel 70 m3 per jaar besparen. Dit is goed voor jouw portemonnee en geweldig voor het milieu.

Waar zitten naden en kieren?

Een tocht in huis kun je goed voelen, maar waar deze precies vandaan komt, is niet altijd eenvoudig om te vinden. Oude huizen zijn vaak minder goed geïsoleerd en hebben eerder naden en kieren. Plekken waar naden en kieren snel voorkomen zijn; kozijnen, binnenkant van de gevel,  de begane grond, het dak en de zolder. Speur het huis af op naden en kieren. Door te voelen waar de tocht vandaan komt, kun je veel naden en kieren snel vinden.

Tochtbanden en tochtstrips

Een manier om af te rekenen met tocht in de woning en jouw woning beter te isoleren is door tochtbanden en strips. Deze banden en strips kun je eenvoudig plaatsen op de naden en kieren. Zo kan er geen lucht meer binnenkomen en blijft jouw woning lekker warm. Het is niet de meest esthetische oplossing, maar wel enorm effectief.

Opspuiten

Wil je zeker weten dat je nooit meer last hebt van tocht in huis? Kies er dan voor om alle naden en kieren op te spuiten met purschuim. Purschuim is het meest effectieve middel om het huis goed te isoleren. Je kunt purschuim zelf aanschaffen bij een bouwmarkt en eenvoudig aan de slag gaan. Zo hoef je niet veel geld uit te geven om jouw woning energiezuiniger te maken. Ook kun je ervoor kiezen om professionals in te schakelen om alle naden en kieren op te spuiten met schuim. Dan ben je altijd verzekerd van het beste resultaat.

Ventilatie?

Een goede isolatie heeft een positieve invloed op de warmte in huis, maar een minder mooi effect op de luchtkwaliteit in huis. Zorg er altijd voor dat jouw woning goed geventileerd kan worden na het isoleren van jouw woning. Zo blijft de luchtkwaliteit optimaal. Een afvoer inbouwen in de keuken kan de oplossing zijn!

Bespaar enorm op jouw jaarlijkse stookkosten door jouw woning beter te isoleren. Naden en kieren kunnen heel wat koude tocht naar binnen brengen. Je kunt deze naden en kieren eenvoudig zelf opvullen of een professional inschakelen. Geniet van een beter geïsoleerde woning en een lagere energierekening.