Bij het verbouwen van de badkamer is het belangrijk om goede kwaliteit te kiezen bij alle voorzieningen: het bad, de douche de verlichting – en ook de verluchting! Niets zo vervelend als ventilatie die lawaaierig is, niet naar behoren werkt en op de koop toe helemaal niet bij de stijl van de badkamer past.

Een buisventilator maakt gelukkig komaf met dergelijke problemen of bezorgdheden en biedt je de kans om je badkamer helemaal in het nieuw te steken. Dergelijke ventilatie wordt echter niet enkel voor badkamer gebruikt: ook grotere ruimtes kunnen erbij baten. Verluchting is een belangrijk aspect voor zowat elke kamer of ruimte en een buisventilator geeft je de kans daar meer uit te halen. Maar wat is een dergelijk ventilator nu precies en wat zijn de voordelen ervan? Een duidelijk overzicht daarop is belangrijk!

Wat is buisventilatie nu en hoe werkt het precies?

Een buisventilator is eigenlijk een ventilatiesysteem dat tussen twee buizen gebouwd wordt in de betreffende ruimte. Dergelijke verluchting wordt vaak gebruikt op plaatsen en in situaties waar het noodzakelijk is om wat meer luchtweerstand tegen te gaan. Het gaat om een systeem dat eenvoudig geïnstalleerd kan worden en nog enkele andere interessante voordelen biedt!

De voordelen van buisventilatie

Een buisventilator is het nieuwste van het nieuwste en tilt de verlichting van badkamers, woonkamers, keukens, enzovoort, een niveau hoger. Enkele interessante voordelen:

1. Een buisventilator is geruisloos

Eerst en vooral biedt een dergelijke ventilator het voordeel dat het haast geen lawaai maakt. Niets is zo vervelend als een ventilatiesysteem dat een storend geluid maakt. De rust van de woning wordt er meteen door verstoord en dat draagt natuurlijk niet bij aan het wooncomfort! Het geluid dat door een buisventilator geproduceerd wordt bevindt zich echter niet in de ruimte die wordt afgekoeld maar wel bijvoorbeeld op zolder of een aangrenzende kamer. Hierdoor wordt het lawaai in zekere zin gedempt, waardoor de inwonenden er dus ook veel minder last van hebben!

2. Veel meer vermogen, dankzij buisventilatie

Ook biedt dergelijke ventilatie het voordeel dat er veel beter geventileerd kan worden in vergelijking met bijvoorbeeld een gewone badkamerventilatie. Het gaat immers om een uiterst krachtig systeem dat de ruimte in geen tijd van verse lucht voorziet – wat vooral in de badkamer of het toilet van erg groot belang is. Het gevolg? Een badkamer die uitnodigt voor een gezellige douche of bad en dus ook bijdraagt aan het wooncomfort!