Ben jij ook zo iemand die na het eten heerlijk wil kletsen met het gezin? Wat is er gezelliger dan tijdens, maar vooral na de maaltijd, nog wat samen te zijn? Maar wees eerlijk: soms leent je huis of je eetplaats zich hier niet echt toe. Te weinig plaats of oncomfortabele stoelen zijn gewoon de doodsteek voor lange en zalige na-praat-momenten aan tafel. Misschien is het tijd om hieraan wat te gaan doen?

Keuken en eetplaats in één

We kiezen meer en meer voor een open keuken. Deze bevorderen het contact tussen diegene die in de keuken aan het koken is en de andere leden van het gezin. Maar dat geldt ook voor de momenten net na het eten. Diegenen die afruimen hoeven niet plots in de keuken te verdwijnen. Het grote voordeel is dat de gesprekken niet abrupt afgebroken worden, maar gewoon verder lopen aan tafel. Heerlijk toch? De aparte keuken en woonruimte worden herleid tot een eetkeuken. Waar we tot voor kort kozen voor een kookeiland of eet-toog met barkrukken, gaan we nu voor een eettafel tussen de keuken en de woonruimte.

Maak het comfortabel voor je gezin!

Om dergelijke gezellige momenten in de hand te werken, kies je voor een grote tafel. Krap en ongemakkelijk zitten is uit den boze! Kies bijvoorbeeld voor een stoere houten kloostertafel. Een
dergelijke tafel is namelijk sterk, heeft een warme en gezellige look en biedt heel wat plaats aan je gezin. Als je kinderen bijvoorbeeld graag hun huiswerk maken in de woonplaats, kun je gerust hun boeken laten liggen en aan het andere einde eten. De kinderen verdwijnen niet naar hun kamer na de maaltijd, maar blijven nog wat bij de rest van de familie terwijl ze al een oog op hun boeken werpen. Je kunt aan je tafel knutselen of een andere hobby uitoefenen zonder dat je je hiervoor moet afzonderen van je gezin. En zo kun je nog heel wat voordelen bedenken die een grote tafel in de eetkeuken met zich meebrengt.

kloostertafels

Combineer met comfortabele stoelen

Bij een kloostertafel kun je makkelijk comfortabele stoelen vinden. Ze is groot genoeg om aan ruime stoelen te denken. Je kunt bij wijze van spreken zelfs kiezen voor zeteltjes waarin je kunt wegzinken en niet meer uit wil komen. Waarom zou je ongemakkelijk zitten als het anders ook kan? Het stimuleert om te blijven zitten en gezellig te keuvelen met je andere gezinsleden.

Een tafel voor elke stijl

Een kloostertafel heeft één groot voordeel: ze past bij elke stijl. Rustiek en landelijk ligt natuurlijk voor de hand. Maar ze is ook perfect in industriële panden en lofts. Hier staat ze stoer te pronken. Ook in strakke moderne woningen kun je een tafel van dit model heel makkelijk kwijt. Het contrast tussen het stoere hout en de fijne lijnen van een moderne woning zijn heel stijlvol.

Je mag er zeker van zijn: een grote gezellige tafel doet wonderen! Denk er aan om eventueel je inrichting te herschikken en een tafel in kloosterstijl als centraal punt voor je gezin te creëren. De kans dat de gezinsbanden worden aangehaald is groot!