Creëer sfeer met de mooiste landelijke keukenaccessoires

In veel woningen is de keuken de centrale ruimte. Er wordt gekookt, gegeten, een kopje thee gedronken en de kinderen maken er hun huiswerk. Het is dan ook belangrijk dat deze ruimte een fijne sfeer heeft. Met de mooiste landelijke keukenaccessoires creëer je eenvoudig een aangename sfeer in je landelijke keuken.

Landelijke keukenaccessoires voor mooie uitstraling

landelijke dienbladen

Landelijk dienblad Riviera Maison

Het fijne van het gebruik van landelijke keukenaccessoires is dat ze meteen voor een knusse uitstraling zorgen. Door de vormen, kleuren en de stijl roepen landelijke voorraadpotten, landelijke borden en landelijke dienbladen bijvoorbeeld meteen gevoelens op van tijden waarin moeders met een koekje en een kopje thee op hun kinderen zaten te wachten tot ze uit school kwamen. Deze tijden mogen dan voor velen voorbij zijn, met het gebruik van de juiste landelijke keukenaccessoires kun je toch nog diezelfde sfeer weer oproepen. Op die manier maak je van je woning een plek waar het hele gezin zich thuis voelt en waar de tijd even lijkt stil te hebben gestaan.

Houd alles vers in landelijke voorraadpotten

Landelijke keukenaccessoires die zeker niet mogen ontbreken in een keuken in landelijke stijl, zijn landelijke voorraadpotten. Uiteraard hebben deze een zeer nuttige functie, in de zin dat ze alles wat je er in opbergt kakelvers houden. Daarnaast staat het natuurlijk ook veel netter als je alles in mooie potten opgeborgen hebt, dan wanneer rijst, pasta en koekjes gewoon in zakjes in de kast staan. Ook hebben ze een decoratieve functie. Plaats bijvoorbeeld een paar landelijke voorraadpotten in de hoek van je aanrecht voor wat extra sfeer of zet ze in een open aanrechtkastje. Ook een plank aan de muur vol met mooie voorraadpotten geeft meteen een fijne uitstraling aan de keuken.

landelijke voorraadpotten

Landelijke voorraadpot; PT Diamonds

Serveer de heerlijkste hapjes op landelijke dienbladen

Krijg je visite? Dan wil je je gasten natuurlijk graag wat hapjes en drankjes aanbieden. En hoe kun je dat nu beter doen dan op een mooi dienblad? Met landelijke dienbladen zorg je ervoor dat je niet alleen een praktisch hulpmiddel in huis hebt om de drankjes en hapjes op te serveren, maar je zorgt er ook voor dat het geheel er stijlvol en sfeervol uitziet. Zo kun je heel eenvoudig, ook voor onverwacht bezoek, alles toch mooi presenteren.
Een dienblad kun je echter natuurlijk ook ter decoratie gebruiken, bijvoorbeeld om een mooie schikking op te maken voor op de eettafel. Leg er bijvoorbeeld wat fruit op of plaats er een vrolijk boeket bloemen op en combineer dit met wat leuke accessoires. Een dienblad kan dus ook zeker gebruikt worden als sfeermaker in de keuken.

De mooiste borden in een bordenrek

Bij veel mensen is het servies keurig opgeborgen in de keukenkastjes, maar als je bijvoorbeeld mooie landelijke borden hebt, dan is dat natuurlijk
zonde. Van sfeervol servies wil je immers niet alleen maar genieten op het moment dat je het gebruikt, maar ook op andere momenten van de dag. Wil jij je landelijke servies ook meer in het oog hebben, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor aanrechtkastjes met raampjes erin of voor een mooi bordenrek. Op die manier wordt je servies een echte blikvanger in de keuken en kun je op elk moment genieten van je mooie landelijke borden.

landelijke borden

Landelijk bord: Nordal Blossom Dandelion

Meer sfeer met landelijke keukenaccessoires

Door het gebruik van landelijke borden, landelijke voorraadpotten en landelijke dienbladen kun je dus op een eenvoudige manier een aangename, landelijke sfeer in je keuken creëren. Natuurlijk zijn er nog veel meer accessoires die je hiervoor kunt gebruiken, zoals karaffen, kopjes en theepotten. Een mooi interieur in combinatie met landelijke keukenaccessoires zorgt ervoor dat de keuken echt het centrale punt van het huis wordt, de ruimte waar iedereen graag samenkomt om bij te kletsen, heerlijk te eten en gezellig met elkaar tijd door te brengen.

Bovenstaande afbeeldingen van de verschillende landelijke keukenaccessoires komen van www.wonenlandelijkestijlshop.nl en zijn tevens allemaal op desbetreffende website verkrijgbaar.