Als er een term groot is geworden in het afgelopen decennium is het wel ‚glutenvrij.’ Dit komt vooral omdat door onderzoek is gebleken wat gluten kunnen doen als je lijf daar niet tegen kan. Zo moeten mensen die lijden aan coeliakie, in plaats van gewoon brood, glutenvrij brood eten. Glutenvrij brood kan gemaakt zijn van graansoorten die van nature glutenvrij zijn zoals: boekweit, rijst, haver, quinoa, gierst, amarant (kiwicha), teff, tapioca, sorghum of maïs. Ook sojameel, kastanjemeel en kikkererwtenmeel zijn glutenvrij.

De beste broodbakmachine voor glutenvrij brood

Een gezonde dunne darm heeft aan de binnenkant darmplooien met daarop darmvlokken. Door de plooien en de vlokken is er een groot oppervlak voor voedselopname. En dus ook voor opname van belangrijke stoffen in voeding. Bij iemand met coeliakie ontstaan door het eten van gluten ontstekingsreacties in het darmslijmvlies. De darmvlokken gaan daardoor kapot. Bij langdurige schade aan het darmslijmvlies worden belangrijke voedingsstoffen niet meer goed opgenomen. Het is dan fijn als je totale invloed hebt op wat je eet en bijvoorbeeld je eigen brood kunt bakken in een van de beste broodbakmachines voor glutenvrij brood.

Totale invloed met een goede broodbakmachine voor glutenvrij brood

Mensen die hier last van hebben kiezen er dan ook steeds vaker voor om zelf hun brood te bakken. Op die manier heb je namelijk totale invloed op wat je eet en weet je precies wat er in je brood zit, erg belangrijk als je een glutenvrij dieet wil. Bij aankoop van deze meelsoorten moet je wel opletten dat er “glutenvrij” staat op de verpakking van het meel of het brood (of het navragen bij de bakker of winkelier). Meel van deze graansoorten kan namelijk tijdens de productie of verwerking verontreinigd zijn met glutenbevattende granen. Bij boekweit of haver is dit vaak het geval. Voor het bakken van je eigen brood heb je natuurlijk een broodbakmachine nodig, en in dit geval entje die ook glutenvrij brood kan bakken, iets wat niet elke machine kan. Wij helpen je, want hieronder vind je de beste broodbakmachines van 2021 voor glutenvrij brood.

Hieronder de beste broodbakmachines van 2021 voor glutenvrij brood

Inventum BM55; een van de beste broodbakmachines voor glutenvrij brood

De Inventum broodbakmachine BM55 is geschikt voor maximaal 800 gram brood en heeft 12 automatische programma’s, bijvoorbeeld voor het maken van jam en dus ook voor het maken van glutenvrij brood. Doe de ingrediënten in het bakblik, stel het juiste programma in en laat de broodbakmachine het werk doen. Kneden, mengen, rijzen en bakken, alles gaat automatisch en door de instelbare timer kun je het programma ’s nachts laten beginnen, zodat je ’s ochtends kunt genieten van een heerlijk vers gebakken brood.

beste broodbakmachines voor glutenvrij brood
Klik hier voor meer info over de Inventum BM55

Panasonic SD-2500WXE

Met de SD-2500WXE heb je altijd vers brood van verse ingredienten in een handomdraai op tafel, terwijl deze ook kan voorzien in specifieke dieetwensen (glutenvrij, zoutarm, vezelrijk). Het unieke aan de Panasonic broodbakkers is dat de anti-aanbaklaag van de broodpan en de kneedbladen is voorzien van een coating van diamant deeltjes, waardoor deze twee keer zo stevig en krasvast zijn als voorheen. Met het 100% glutenvrij brood programma kun je glutenvrij brood bakken in combinatie met glutenvrije broodmixen en meelsoorten. Door de nieuwe specialiteit instelling kun je een grote verscheidenheid aan granen en meelsoorten gebruiken, zoals spelt meel (harde tarwesoort) waar normaal gesproken niet gemakkelijk een brood van gemaakt kan worden.

verschillende broodbakmachines voor glutenvrij brood
Klik hier voor meer informatie over de Panasonic SD-2500WXE

Panasonic Croustina SD-ZP2000WXE; een van de beste broodbakmachines van 2021 voor glutenvrij brood

De heerlijkste harde korst die je thuis kunt maken en proeven. Met Croustina kun je allerlei soorten brood bakken in een prachtig ovale vorm in ambachtelijke stijl. Dankzij speciale programma’s voor pizzadeeg, jam en cake kun echt creatief zijn. Croustina betekent vrijheid als het gaat om glutenintolerantie of voedselallergieën, met speciaal ontworpen programma’s voor perfecte glutenvrije brood- en cake resultaten. Terwijl je jouw ingrediënten kiest, kun je allergenen eruit laten. 

de verschillende broodbakmachines voor glutenvrij brood
Klik hier voor meer informatie over de Panasonic Croustina SD-ZP2000WXE

Inventum BM125

De Inventum broodbakmachine BM125 is geschikt voor maar liefst 900 en 1200 gram brood. De broodbakmachine heeft twaalf automatische programma’s, bijvoorbeeld voor het maken van jam en glutenvrij brood. Doe de ingrediënten in het bakblik, stel het juiste programma in en laat de broodbakmachine het werk doen. Door de instelbare timer kann de machine ’s nachts beginnen, zodat je ’s ochtends kunt genieten van vers gebakken brood. De broodbakmachine wordt geleverd met twee bakblikken.

goede broodbakmachines voor glutenvrij brood
Klik hier voor meer informatie over de Inventum BM125

Inventum BM95

De Inventum broodbakmachine BM95 is geschikt voor 700 en 900 gram brood. De broodbakmachine heeft twaalf automatische programma’s, bijvoorbeeld voor het maken van zoet brood met rozijnen en glutenvrij brood. Doe de ingrediënten in het bakblik, stel het juiste programma in en laat de broodbakmachine het werk doen. Kneden, mengen, rijzen en bakken, alles gaat volledig automatisch. Door de instelbare timer kun je het programma ’s nachts laten beginnen, zodat je ’s ochtends kunt genieten van vers gebakken brood. De broodbakmachine wordt geleverd met bakblik en kneedhaak.

goede broodbakmachines voor glutenvrij brood
Klik hier voor meer informatie over de Inventum BM95

Moulinex Pain & Delice OW240E30

Wil jij graag zelf brood bakken en gewoon thuis genieten van de geur van vers brood? Dan is de Moulinex Pain & Delice broodbakmachine wat voor jou. Met deze broodmachine kun je zelf brood maken van 500 gr tot 1 kg. Echter is deze Moulinex broodbakmachine nog veel meer dan dat. Wat kun je er dan nog meer mee? Met de multifunctionele Pain & Delice maak je naast brood ook eenvoudig zelf pizza, pasta, havermoutpap, granen, cake, jam of yoghurt. Dankzij de 20 automatische programma’s hoef je het apparaat enkel in te stellen en de machine doet de rest. De 15-uren timer maakt het mogelijk om ‘s avonds de machine in te stellen en ‘s ochtends te genieten van een vers en warm brood.

de goede broodbakmachines voor glutenvrij brood
Klik hier voor meer informatie over de Moulinex Pain & Delice OW240E30

Domo B3963

De Domo broodbakmachine B3963 is geschikt voor het bakken van een brood van 700 tot 1000 gram. De broodbakmachine beschikt over 12 automatische programma’s, bijvoorbeeld voor het maken van cake of een glutenvrij brood. Plaats alle ingrediënten in het bakblik, stel het juiste programma in, stel het gewicht van het brood in, kies de gewenste bruining van de korst en laat de broodbakmachine het werk doen. Door de instelbare timer kun je ook deze machine ’s nachts laten beginnen, zodat je ’s ochtends wakker wordt met de geur van vers gebakken brood.

de beste broodbakmachines voor glutenvrij brood
Klik hier voor meer info over de DOMO B3963