Wil jij thuis ook het liefst zo’n gezellige woonkeuken creëren waar iedereen graag veel tijd doorbrengt? Voor veel mensen is de keuken de centrale ontmoetingsplek in huis. Niet alleen voor de vaste eetmomenten, maar ook om ’s middags bij te kletsen met je kinderen terwijl jij kookt of om ’s avonds gezellig te borrelen met vrienden. Centraal in zo’n woonkeuken staat de eettafel. Het is zoveel meer dan een gewone tafel. Wil jij een eettafel kopen? Ontdek de beste tips voor de perfecte eettafel.

Trends eettafels

De trends die je in woonstijlen ziet, komen terug in eettafels. Zo mag de industriële stijl natuurlijk niet ontbreken als het gaat om jouw tafel. Vaak hebben deze tafels robuuste ijzeren poten. Hou je van lichte, natuurlijke kleuren? Kies voor een lichte houtsoort of ga voor een wit tafelblad. Deze tafels passen perfect in een Scandinavisch interieur. Tegenwoordig zie je steeds meer tafels die afwijkende kleuren hebben als het gaat om de tafelpoten. Zo kan je het perfect matchen bij de rest van jouw keuken. Een trend die in opkomst is, is de tafel met een patroon. Zo vind je tafels met een visgraatmotief of met een recht patroon van houten latjes.

De perfecte vorm voor jouw tafel

Bij het kopen van een eettafel hou je rekening met de indeling van jouw keuken en met de hoeveelheid mensen die je een plek aan tafel wilt geven. De meest populaire tafel is nog steeds de rechthoekige tafel. Deze kan je ook in een kleine keuken makkelijk kwijt. Je zet de tafel centraal in de keuken en iedereen kan er omheen plaatsnemen. Heb je minder ruimte en ben je met z’n tweeën? Een rechthoekige tafel past ook prima in een hoek. Het tafelblad biedt voldoende ruimte om je eettafel mooi te decoreren. Een ronde tafel zorgt voor extra gezelligheid. Tijdens het eten is iedereen bij het gesprek betrokken. Dit is bij een rechthoekige tafel niet altijd het geval. Heb je een keer extra gasten? Bij een ronde tafel zet je makkelijk een paar stoelen extra bij. De ronde hoeken van de tafel zorgen voor extra veiligheid. Je kinderen kunnen hun hoofd niet stoten aan de hoeken van de tafel. Heb je je keuze gemaakt? Met de VidaXL Kortingscode koop je je nieuwe eettafel nu nog voordeliger.