Als je woning het toelaat, is een bijkeuken heel erg praktisch. Je kunt er diverse activiteiten doen waarvoor je niet direct je keuken wilt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan wassen, drogen en strijken of het opbergen van je voorraad etenswaren en schoonmaakproducten. Vergeet daarbij niet om een wastafel te installeren in deze ruimte. Het komt vaak heel goed van pas. Wij zochten voor jou een aantal functionele en tegelijk stijlvolle ronde wastafels en zetten ze hier op een rijtje.

Een waskom rond: mooi en praktisch

Een kleine waskom is ideaal om even je handen te wassen, een schoonmaakdoek uit te spoelen of je gietertje voor je kamerplanten te vullen. En waarom zou je dan ook niet kiezen voor een stijlvolle waskom rond? Ze bestaan namelijk in alle materialen, kleuren en afwerkingen, net zoals hun grote broer de wastafel voor de badkamer.

Kies kleur, materiaal en stijl

Pas je wastafel aan aan de rest van je woning. Hou je het bij een bepaald merk? Wellicht vind je dit zonder probleem op de website. Kies bijvoorbeeld een strak witte porseleinen waskom voor je minimalistische of Scandinavische woning. Ga voor zwarte natuursteen voor je landelijk of industrieel interieur. Wil je chique doen en ga je voor marmer, of hou je het rustig en ga je voor hardsteen? Of doe gewoon eens gek met een betonnen of glans gouden waskom rond. Er zijn talloze mogelijkheden. Glas, RVS, graniet of quartz: het kan allemaal! Bekijk de afwerkingen van de natuurstenen waskommen: als dan niet gehamerd? Kies je waskom zorgvuldig uit. Het toont dat je met zorg je woning inricht, zelfs tot in je kleinste details.

De praktische kanten

Denk bij de keuze van je ronde waskom ook aan de praktische aspecten. Moet je wastafel kraangaten en/of een overloop hebben? Bekijk ook de hoogte en de grootte (doorsnee) van de waskom. Kies je voor een waskom op pootjes omdat je dit zo mooi vindt? Of moet je waskom in een ruimte komen waar nogal wat stof rond dwarrelt en wil je daarom een waskom die volledig plat op je wastafel komt te staan? Het zijn maar een paar kleine details waar je toch best aan denkt.

Het totaalplaatje

Bekijk ook welke kranen je bij je wastafel wenst. Hou ze ook in dezelfde stijl als de rest van je woning of van je bijkeuken. Wil je vrijstaande kranen of kranen die uit de muur komen? Ook hiermee moet je rekening houden bij de keuze en installatie van je waskom. Denk ook aan een paar accessoires zoals een zeepbakje en een handdoekrek. Laat dit alles mooi aansluiten zodat ook het hoekje van je wastafel mooi in je woning geïntegreerd wordt.