Een nieuwe keuken uitzoeken is een spannende en natuurlijk ook ontzettend leuke ervaring. Je hebt de mogelijkheid om jouw keuken volledig naar eigen smaak en wensen te ontwerpen en in te richten. Vooral in de huidige tijd, waarin alles met VR gaat, waan je je alvast in je nieuwe keuken, maar voordat je enthousiast aan de slag gaat met het uitzoeken van materialen, kleuren en apparaten, is het belangrijk om na te denken over wat praktische zaken. Een nieuwe keuken is niet alleen een kostbare aankoop, het is ook een waardevol onderdeel van je huis en inboedel. Daarom is het verstandig om rekening te houden met je inboedelverzekering bij de aanschaf van een nieuwe keuken. In dit artikel bespreken we waarom het belangrijk is om je inboedelverzekering onder de loep te nemen en hoe dit ook van invloed kan zijn op je andere woonverzekeringen.

Hoe zit het met je inboedelverzekering?

Op het moment dat je een huis hebt of het nu een koophuis is of huurhuis, is het belangrijk een inboedelverzekering af te sluiten. Bij een koophuis is ook een opstalverzekering verplicht, maar daarover in een ander artikel meer. Een inboedelverzekering dekt de schade aan bijvoorbeeld een televisie die kapot gaat omdat er iemand tegenaan is gelopen of wanneer er brandschade of waterschade is. Kortom, wel zo belangrijk dus. Om ervoor te zorgen dat alle kosten worden gedekt, is het belangrijk te kiezen voor de juiste dekking. Vaak kun je kiezen uit een verzekering tot een bepaald bedrag. Bij een nieuwe keuken is het dus aan te raden om je huidige dekking eens onder de loep te nemen en waar nodig aan te passen. Voor je besluit deze aan te passen, is het online vergelijken van je inboedelverzekering via een prijsvergelijker wel aan te raden. De kans dat je namelijk voordeliger uit bent, die is vrij groot.

Valt de keuken onder de inboedelverzekering?

Over het algemeen valt een keuken onder de dekking van een inboedelverzekering. Deze verzekering biedt namelijk dekking voor schade aan je spullen in huis, inclusief de keukenkastjes, het aanrechtblad, de keukenapparatuur en andere zaken die bij de keuken horen. Het is echter wel belangrijk om te controleren of de waarde van je keuken binnen de verzekerde som van je inboedelverzekering valt. Als de waarde hoger is dan de verzekerde som, kan het verstandig zijn om je dekking te verhogen. Het is daarom verstandig om je inboedelverzekeraar op de hoogte te stellen van de aanschaf van een nieuwe keuken en samen te kijken naar de best passende opties. Zo voorkom je onverwachte kosten bij schade aan je keuken. Vooral wanneer je voor een keuken kiest die van alle gemakken is voorzien, kan de prijs al snel oplopen tot wel enkele tienduizenden euro’s.

Denk ook aan je andere woonverzekeringen

Het verhogen van je inboedelverzekering is natuurlijk één, maar wist je dat het ook aan te raden is om je andere woonverzekeringen onder de loep te nemen. Stel dat je niet alleen een nieuwe keuken hebt laten plaatsen, maar ook hebt laten uitbouwen, dan is je woonverzekering vergelijken via Pricewise voor de beste prijs, wel zo verstandig. Zo weet je namelijk niet alleen zeker dat je goed verzekerd bent, maar dat je ook niet te veel betaalt. Kortom, vergelijken loont!