In Nederlandse keukens zijn Amerikaanse koelkasten steeds populairder aan het worden. Een groeiend aantal vrouwen komt erachter dat koken en eten koel en ingevroren bewaren in een Amerikaanse koelkast een stuk gemakkelijker gaat dan in een standaard koelkast. Via diverse interessante vrouwenweblogs, altijd een plek waar vrouwen inspiratie op kunnen doen, hebben we alle voordelen verzameld die Amerikaanse koelkasten te bieden hebben. Zoek je een plek waar vrouwen inspiratie op kunnen doen, dan kunnen goede vrouwenblogs je hierbij altijd helpen. Maar welke vijf echt grote pluspunten hebben Amerikaanse koelkasten te bieden aan de gebruiker?

1. Een koelkast met enorm veel bergingsruimte

Het allergrootste voordeel van het fenomeen Amerikaanse koelkast is de grote hoeveelheid bergingsruimte die dit koelkasttype te bieden heeft. Alle favoriete drankjes en hapjes voor jouw gezin kun je er gemakkelijk in kwijt. Terwijl je ook nog het nodige op voorraad in de koelkast kunt wegzetten. Lekker handig voor als er een aanbieding is en je veel koelproducten wilt inslaan!

2. Een energievriendelijke koelkast

Koelkasten in Amerikaanse stijl hebben niet alleen veel opbergruimte, maar zijn vandaag de dag ook erg energiezuinig. Vroeger waren Amerikaanse koelkasten echte energieslurpers. Maar vandaag de dag is dit koelkasttype ook in energiezuinige varianten, zoals energieklasse A, A+ of A++, verkrijgbaar. En dat scheelt natuurlijk flink op de energienota!

3. Superhandig: een ingebouwde ijsmachine

Een van de prettige eigenschappen van Amerikaanse koelkasten is de ingebouwde ijsmachine. Even snel een heerlijke aardbeien milkshake maken of een lekker mix van ijs? Met een Amerikaanse koelkast is dat binnen no time geregeld!

4. Altijd handig: een waterdispenser

Iedere koelkast van Amerikaanse makelij heeft een waterdispenser. Dit betekent dat je niet zelf water hoeft te koelen, maar de hele dag door de beschikking hebt over lekker fris en koud water. Dat is heerlijk natuurlijk en dan vooral op hete zomerdagen!

5. Een strak design

Een van de pluspunten van koelkasten in Amerikaanse stijl is het strakke design. Het oog wil natuurlijk ook wat. En dan zit je met een Amerikaanse koelkast wel goed. Deze koelkasten zien er heerlijk eigentijds en modern uit en passen in elk type moderne keuken.

6. Zelf de indeling bepalen

Amerikaanse koelkasten zijn flexibele koelkasten die je naar eigen wens kunt inrichten en indelen. Doordat de koelkast enorm ruimt is, hoef je niet bang te zijn dat je nieuwe indeling ruimteverlies oplevert. Zo is een Amerikaanse koelkast met een inhoud van 600 liter meer dan voldoende voor vier personen. Hoe je de koelkast ook indeelt!