Na jaren aan een stuk dezelfde, oude en saaie keuken te hebben gehad spreekt het voor zich dat je wel eens trek hebt in wat vernieuwing. Daar hoef je gelukkig nog niet heel de keuken voor af te breken en terug op te bouwen: dankzij enkele strategisch geplaatste LED strips tover je elke keuken om in een sfeervol paradijs.

Waarom kiezen voor LED strips?

LED strips zoals RGB Led strips bieden tal van opties aan die hen aantrekkelijk maken voor gebruik in de keuken aan een betrekkelijk lage prijs. Veel kost het niet en desondanks zijn er heel wat opties. Komt daar nog eens bij dat de installatie en verwijdering van deze strips zeer simpel verloopt. Als je dus na enkele maanden trek hebt in weer iets compleet anders? Dan doe je dat toch gewoon! Het mag dan bovendien ook gezegd worden dat de keukentrend van het moment net zichtbaarheid is. Waar er vroeger al te vaak en al te snel werd gekozen voor het wegstoppen van de keuken is dat vandaag de dag niet meer het geval. Een duidelijk zichtbare keuken met een licht en als het even kan een speciale toets: dat is modern.

led strips in de keuken

Een kleine greep uit de opties

RGB LED strips stellen je in staat om verrassende en contrasterende tinten in jouw keuken te plaatsen. Ze komen in diverse kleuren van een maagdelijk en koel wit naar echte warme kleuren. Bovendien kan je voor extra effect ook kiezen voor te dimmen. Enkele leuke plekken om LED strips te bevestigen? We zetten ze even op een rijtje:

Onder en boven aan de keukenkasten

Voor een leuk en bijzonder sfeervol effect kies je voor LED strips onder en boven aan de keukenkasten. Dit doen geeft jouw hele keuken een bijzondere look en een welhaast mystieke uitstraling. Zeker als je kiest voor een onconventionele kleur is dit echt iets voor durvers.

Werkbladverlichting

Het werkblad is het hart van de keuken en op zichzelf al een eye-catcher als deze apart op een keukeneiland staat. Daarbij is het vanzelfsprekend belangrijk dat je een goed zicht hebt op alles wat je op het werkblad doet. LED strips zorgen hier voor het nodige licht en als jouw werkblad niet op een keukeneiland staat? Dan zorgen de strips ervoor dat het toch een eye-catcher is!

Bij de keukenplinten

Eentje voor durvers, maar ook wel eentje die een super knap resultaat in het vooruitzicht stelt. Leuk jouw keukenplinten op met strategisch geplaatste lichtjes.

In de kasten en laden

Ook in de kasten en laden kan je spelen met LED strips voor een bijzondere keuken en een leuk effect. Bovendien heb je zo ook altijd voldoende licht bij de hand om te vinden wat je zocht in de kast of de lade. Het spreekt voor zich dat je hier wel gebruik maakt van strips met een bewegingssensor.

LED strips in de keuken zijn een schitterend idee voor een vernieuwing door te voeren zonder met de zware kosten te zitten. Zeker voor een creatief persoon zijn de mogelijkheden bijna eindeloos.