Bij het aanschaffen van een eettafel, heb je ook de mogelijkheid een eettafel op maat te laten maken. Dit is niet alleen handig als je specifieke eisen hebt voor jouw eettafel, maar ook als de eetkamer niet zo groot is en je geen gewone eettafel kunt vinden die in de ruimte past. In dit artikel lees je meer over het aanschaffen van een eettafel op maat. Zo lees je niet alleen wat hier de voordelen van zijn, maar ook welke mogelijkheden je hebt als je een tafel op maat laat ontwikkelen.

eettafel-op-maat-laten-maken

Bron: https://nl.pinterest.com/pin/458522805795061638/

De voordelen van een op maat gemaakte eettafel

Het aanschaffen van een op maat gemaakte eettafel bij een gespecialiseerde meubelmakerij brengt enkele voordelen met zich mee. Het eerste voordeel van deze tafel, is dat je altijd een tafel krijgt die helemaal bij jouw eisen aansluit. Heb je specifieke eisen voor jouw eettafel en kun je nergens een tafel vinden die echt aan alle eisen voldoet? Dan is het op maat laten ontwikkelen van een tafel de oplossing.

Een ander voordeel van het op maat laten maken van een eettafel, is dat je een tafel krijgt die precies bij jouw eetkamer en de rest van het huis past. Koop je ergens een gewone tafel, dan is de kans altijd aanwezig dat het net niet matcht. Bij een op maat gemaakte eettafel is dit niet het geval, want deze wordt speciaal voor jou en jouw huis ontwikkeld.

Tot slot is het vrij gemakkelijk om binnen je budget te blijven bij het op maat laten maken van een eettafel. Je geeft zelf aan welk maximale bedrag je aan de tafel uit wil geven, de meubelmakerij geeft je de mogelijkheden van jouw tafel en je kunt er zelf voor zorgen om precies binnen het budget te blijven.

De vele mogelijkheden bij het op maat laten maken van een eettafel

Laat je een eettafel op maat maken, dan zijn er vele keuzes die je moet maken. Ten eerste moet je de vorm van de tafel kiezen, waarbij je kunt kiezen uit een ronde tafel, een ovale houten tafel, een vierkante tafel of een rechthoekige tafel. Heb je de vorm gekozen, dan kies je de houtsoort van de tafel. Wil je een ronde tafel van steigerhout, dan geef je dit door aan de meubelmakerij. Wil je een ovale houten tafel van donker hout, dan kun je dit ook als eis doorgeven. Wil je liever een rechthoekige tafel van licht hout, dan kun je dit ook aangeven.

ovale-houten-tafel

Tot slot kies je de maat van de tafel en de verdere afwerking van de tafel. Hierbij kun je bijvoorbeeld een laklaag aan het hout toevoegen, maar ook de poten van de tafel kiezen. Wil je een tafel met een natuurlijke look, dan kies je voor een houten tafel zonder lak en met houten poten. Vind je die industriële look voor in huis wel mooi, dan kies je een houten tafel met lak en bijvoorbeeld metalen poten.