Puur, gemixt of met een lekker gerecht: de veelzijdigheid van whisky

Lekkere whisky drinken is voor veel mannen en vrouwen een moment om even volledig te relaxen en genieten. Whisky kan puur gedronken worden, maar ook gemixt met zoete dranken. Maar wist je ook dat lekkere whiskey drinken goed te combineren valt met een smaakvol gerecht? Whisky is dan ook een veelzijdige sterke drank met uiteenlopende toepassingsmogelijkheden. Maar welke gerechten zijn er eigenlijk lekker samen met een glas whisky? We hebben vier geweldige ideeën voor je verzameld om whisky met lekker eten te combineren.

Biefstuk combineren met whisky

Een van de beste ideeën om lekkere whisky en een goede maaltijd te combineren, is de combinatie whisky met biefstuk. Snij een biefstuk in smalle repen. Bak de biefstukrepen gaar in een laagje boter met stukjes ui, in ongeveer 5 tot 10 minuten. Bak het vlees door tot het een bruinachtige kleur heeft en goed gaar is. Vervolgens kun je een laagje van jouw favoriete whisky toevoegen, gecombineerd met roomsaus, en kan het grote genieten beginnen. Een klein beetje whisky toevoegen zorgt al vor een smaakexplosie die zijn gelijke niet kent.

Gerookte zalm met een whisky marinade

Heerlijk is ook het samenvoegen van gerookte zalm met een marinade gemaakt van whisky. Een goede whisky die bij zalmmarinade past is Talisker whisky uit Ierland of een prominente Schotse whisky. Als basis voor de marinade kun je basterdsuiker met whisky mengen, of kiezen voor een marinade van citroensap en whisky. Voeg hieraan kruiden en groenten toe voor een lekkere salade!

Chocolade, whisky en mousse

Niets is er zo lekker als het combineren van gesmolten chocolade met whisky en daarvan een heerlijke mousse maken. Warm chocolade op in een koekenpan, totdat ere een romige, vloeibare chocoladesaus ontstaat. Maak een mix van eieren en basterdsuiker en klopt deze tot een stroperig mengsel. Vervolgens meng je whisky met sinaasappelsap en gelatine. Hierna kun je de chocoladesaus samenvoegen met de ei-mix, om vervolgens het whiskymengsel bij te voegen. Stop het resultaat in een beker en laat iedereen lekker genieten van het resultaat.

Konijnenvlees, whisky en Belgisch herfstbokbier

Braad twee of drie konijnenbouten gaar in een pan. Gebruik daarna het vet in de pan om een lekkere saus te maken. Voeg uien, knoflook, laurier en jeneverbessen toe. Warm dit op en blus af met whisky. Hierna worden de konijnenbouten in de pan gelegd en voeg je een laagje bokbier, pruimen en de fond toe. Hierna worden de konijnenbouten in een afgesloten pan gestoofd en geserveerd met een stamppot van prei.