Het uitkiezen van een nieuwe keuken kan een spannende bezigheid zijn. Het is belangrijk om vooraf na te denken over de kleuren en materialen die bij jouw interieur smaak passen. Ook de indeling van je nieuwe keuken moet prettig en efficiënt zijn. Het is ook handig als je vooraf bedenkt welke (inbouw)apparatuur je in je nieuwe keuken wilt hebben. Een persoonlijk keukenadvies kan je helpen om de juiste keuzes te maken.

Uit welke interieurstijl haal je inspiratie?

Er zijn keukens verkrijgbaar in een groot aantal stijlen en kleuren. Bepaal daarom eerst welke keukenstijl goed bij jouw interieur past. Ben je een liefhebber van de industriële interieurstijl met ruwe materialen zoals beton en staal? Of houd je bijvoorbeeld van een landelijke keuken, waarin hout en lichte kleuren de boventoon voeren?

Maak eventueel een moodboard. Hiervoor kun je bijvoorbeeld Pinterest gebruiken, maar je kunt ook een avondje gaan plakken en knippen met interieurtijdschriften. Verder zijn de websites en inspiratieboeken van keukenwinkels een behulpzame bron van inspiratie.

Stel je budget vast

Bepaal je maximale budget voordat je gaat zoeken naar je nieuwe keuken. Droom je van een op maat gemaakte design keuken met natuurlijke materialen zoals hardhout en marmer? In dat geval zal de prijs aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer je kiest voor een standaardkeuken, gemaakt van houtfineer of kunststof.

Overigens zijn keukens uitgevoerd in kunststof tegenwoordig zo realistisch, dat ze nauwelijks van echt zijn te onderscheiden.

Wat wordt de indeling van je keuken?

Hoe je je nieuwe keuken het beste kunt indelen, hangt af van je beschikbare ruimte. Meet je keukenruimte nauwkeurig op. Heeft je huis een kleine smalle keuken, dan kun je het beste kiezen voor een rechte keuken langs de muur. Voor optimale bergruimte kun je kiezen voor hoge bovenkasten.

Heb je een open keuken die in verbinding staat met je woonruimte, dan komt een L-vormige keuken of een keuken met een apart kookeiland prachtig tot zijn recht. Breid het kookeiland eventueel uit met een kleine bar, waar gasten gezellig kunnen zitten tijdens het koken.

Bedenk ook waar je de keukenapparatuur wilt plaatsen. In een strakke moderne keuken, kies je het liefst voor inbouwapparatuur die mooi is weggewerkt in de kastenwand. Maar in een nostalgisch landelijke keuken komen juist vrijstaande elementen zoals een grote oven en een retro koelkast heel goed tot hun recht.

Met gedegen keukenadvies het beste voorbereid

Een persoonlijk keukenadvies helpt je bij het kiezen van je nieuwe keuken. Daarom kun je het beste voor de aanschaf van je keuken Cruquius bezoeken. Bij keukenwinkel De Ruijtermeubel staat een team van adviseurs voor je klaar. Dankzij de expertise van keukenontwerpers, interieurontwerpers en aannemers ben je verzekerd van een persoonlijk keukenadvies op maat.