Ziet het plafond in de keuken er niet meer zo netjes uit? Dan heeft dit een negatief effect op de uitstraling van de gehele ruimte. Om de uitstraling van de keuken te verbeteren, kun je ervoor kiezen je plafond te laten vernieuwen. Waar je allemaal aan moet denken als je jouw plafond laat vernieuwen, lees je op deze pagina.

De kosten van het nieuwe plafond

Laat je jouw plafond vernieuwen, dan betaal je hier uiteraard geld voor. De ene optie is goedkoper dan de andere optie. Bedenk voor jezelf wat je maximaal uit wil geven aan het vernieuwen van het plafond en houd je aan dit budget. Door van tevoren een offerte aan te vragen voor het vernieuwen van je plafond, weet je precies waar je aan toe bent als je deze verbouwing uit laat voeren.

De lichtinval in de ruimte

Heb je weinig licht in de keuken? Dan moet je hier goed over nadenken als je een nieuw plafond laat plaatsen. In dit geval is het bijvoorbeeld niet verstandig een laag plafond te laten plaatsen, simpelweg omdat de ruimte hier nog kleiner van wordt. Ook is het belangrijk voor veel licht te zorgen als de ruimte van nature wat donkerder is. Heb je een hoog plafond in een lichte ruimte, dan kun je het plafond wel iets verlagen. Ook heb je in dit geval over het algemeen minder verlichting nodig, al moet je in de avond natuurlijk wel goed kunnen zien in de keuken.

De sfeer in de ruimte

Je brengt een groot deel van de dag in de keuken door, zeker als je ook in deze ruimte eet en ontspant met familie en vrienden. Ben je veel in de keuken, dan is de sfeer in deze ruimte erg belangrijk. Denk goed na welke sfeer je wil creëren in de keuken en probeer deze sfeer te realiseren met het juiste plafond. Wil je jouw keuken lekker klassiek houden, dan kies je voor een klassiek plafond met eventueel enkele versieringen. Wil je de ruimte strak en modern laten ogen, dan kies je voor een strak en modern plafond.

keukenplafond

Een spanplafond in de keuken laten plaatsen

Je kunt ervoor kiezen een spanplafond in de keuken te laten plaatsen. Een spanplafond is niet alleen praktisch en hygiënisch, maar ziet er bovendien ook erg mooi uit. Wat veel mensen niet weten, is dat er vele mogelijkheden zijn bij het plaatsen van een spanplafond in de keuken. Je kunt het plafond lekker strak laten ogen en verrijken met enkele subtiele spots, maar je kunt ook voor een klassiek plafond kiezen. Dit plafond wordt extra mooi met de juiste verlichting, die prachtig in of achter het plafond kan worden verwerkt.

prijs spanplafond

De prijs van een spanplafond

Omdat er een erg gevarieerd aanbod is op het gebied van spanplafonds is het lastig om direct een prijs te bepalen. De prijs spanplafond is afhankelijk van het type spanplafond, maar bijvoorbeeld ook de verlichtingsmogelijkheden die je erbij kiest. Ook de ruimte waarin een spanplafond wordt geplaatst is bepalend voor de prijs. Een ruimte met veel lastige hoeken of een hoog plafond kan voor meer werkuren zorgen, waardoor de prijs ook hoger zal uitvallen.