Of je nu een echte keukenprins of –prinses bent of juist met name de magnetron gebruikt om je maaltijden in op te warmen, goede verlichting voor in de keuken is voor iedereen erg handig. Net zo als er ontzettend veel smaken zijn met betrekking tot het eten, zijn er ook wat de verlichting aangaat veel verschillende opties. Kies je voor een romantische en landelijke aankleding van je keuken, dan past verlichting in diezelfde stijl daar heel mooi bij. Is je keuken lekker strak en modern? Kies dan voor stoere vormen van verlichting voor de keuken die een echt statement maken. Zodra je de geschikte armaturen hebt gevonden heb je natuurlijk ook passende lampen nodig. Online zijn deze heel gemakkelijk verkrijgbaar bij diverse goedkope aanbieders, zoals bijvoorbeeld Budgetlight. Hier vind je een ruime selectie aan onder meer gloeilampen, LED lampen, spaarlampen, halogeenlampen en TL buizen. Zo kun je je keuken precies verlichten op de manier die jou het meest aanspreekt.

Verschillende soorten verlichting

Veel mensen kiezen ervoor om verschillende soorten verlichting aan te brengen in hun keuken. Dit is erg praktisch, want op sommige momenten kun je de felheid van een goede TL buis gebruiken en op andere momenten volstaat het subtiele licht van een paar mooi geplaatste LED spotjes. Kies je voor spotjes, dan zijn er verschillende handige plekken in de keuken waar je ze kunt aanbrengen. Plaats ze bijvoorbeeld onderop je keukenkastjes of juist er bovenop. Ook kun je kiezen voor een afzuigkap met geïntegreerde verlichting. Grotere verlichting, zoals bijvoorbeeld een fraaie railverlichting of praktische TL verlichting is dan weer ideaal voor aan het plafond. Sommige varianten zijn verstelbaar, zodat je de lichtstroom gemakkelijk kunt richten op de plekken die jij wenst. Beschik je over een imposant kookeiland? Overweeg dan om onderop mooie, subtiele verlichting aan te brengen. Als je dan ’s avonds of ’s nachts nog even de keuken inloopt om een glaasje in te schenken zal je je niet zo snel stoten en kun je de weg uitstekend vinden.

Fijne verlichting tijdens het eten

In veel huishoudens is de keuken niet alleen de plek waar het eten klaargemaakt wordt, maar ook de locatie waar het wordt genuttigd. Staat ook bij jou de eettafel in of net naast de keuken? Neem dan ook dit gedeelte van je woning mee wanneer je aan de slag gaat met het lichtplan voor je keuken. Aan de eettafel komen de leukste gesprekken los en kun je ook nadat het eten op is nog lang blijven natafelen. Sfeervolle verlichting naast of boven de tafel is daarom wel zo gezellig. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt bereiken. Ook hier is het weer van belang om te kiezen voor lampen en soorten verlichting die passen bij de rest van je interieur. Op deze manier straalt de ruimte meer rust uit. Een grote, brede lamp of meerdere kleinere lampjes naast elkaar met warm of gedimd licht is een erg mooie manier om het eetgedeelte in je keuken te verlichten.