Een bohemian keukenontwerp creëert een look die rijk is aan kleur en textuur en zal zeker een uitbarsting van persoonlijkheid in huis brengen. Een tegenhanger van de strakke, minimalistische look die in zoveel moderne huizen te zien is, de ‚Boho-keukeninrichting’ brengt karakter en persoonlijkheid in een ruimte. Van alle keukenontwerpen geeft Boho keukeninrichting je misschien wel de beste mogelijkheid om jezelf uit te drukken. Beschouw je keuken als een ruimte die altijd in beweging is: verfbare materialen kunnen in een opwelling worden bijgewerkt, plug-in lamp verlichting kan worden verplaatst, open opbergers met gordijn fronten kunnen een steeds veranderende rotatie ondergaan.

Je zou zelfs zo ver kunnen gaan dat je een keuken ontwerpt die bestaat uit een verzameling hergebruikte meubelstukken die door de ruimte kunnen worden verplaatst. Wees onbevreesd en de ruimte zal decadent en enorm persoonlijk aanvoelen!

Traditionele ontwerpen kunnen echter ook misstaan ​​in een Boheems ontwerp. Omarm in plaats daarvan de relaxte, steeds veranderende aard van Boho-design door vrijstaande keuken ideeën in de ruimte op te nemen; dit kan een enkele provisiekast zijn of een complete keuken. Mix en match kleuren en stijlen om een ​​unieke ruimte te creëren en combineer met stukken die iets voor je betekenen; kinderschatten, vakantieherinneringen, familiestukken en vintage vondsten hebben allemaal hun plaats als onderdeel van de Boho-keukeninrichting. 

Een dergelijke keukeninrichting is de weerspiegeling van je reisherinneringen, zowel over de wereld als in je eigen buurt; je passie voor koken; hoe leuk je het vindt om te entertainen en hoe je je persoonlijke ruimte wilt delen met familie en vrienden. Bij het ontwerpen van een Boho-keuken raden we je aan even de tijd te nemen om je eigen kleurenpalet te verkennen en te ontdekken. Probeer materialen en vormen te mixen, combineer zowel vintage als moderne meubels en leg eclectische patronen in lagen!

Voeg een vintage verlichting toe om jouw landelijke keuken te verlichten

In elke ruimte zal het licht de held van je ontwerp zijn en moet daarom een ​​statement maken. Bij het kiezen van de juiste verlichtingscomponenten voor jouw Boho-keukeninrichting, overweeg je een wandlamp in vintage-stijl die zowel kleur als verlichting brengt. 

creëer een bohemian keuken

Kies voor een helder en warm kleurenschema

Hoewel aardse bruintinten, groentinten en grijstinten een rustgevende achtergrond kunnen vormen voor je Boho-keukeninrichting, is er ook de mogelijkheid om voor meer levendige kleuren te gaan. Keukens in bohemian-stijl zijn een goede ruimte om wat gedurfder in te gaan en een uitbarsting van warme en vrolijke kleuren toe te voegen. Een eclectische keuken gevuld met vintage meubels, open planken, textiel met patronen en serviesgoed zijn namelijk ideaal voor levendige kleuren. Een gedurfde kleur zal fantastisch werken met natuurlijke houtafwerkingen en accessoires geïnspireerd op reizen.

Creëer een vintage look 

Je kunt ook vintage keuken ideeën gebruiken die net zo goed Boheemse sferen kunnen uitstralen, denk aan lampenkappen met stroken en kanten tafelkleden. Kies voor vrijstaande meubelen in plaats van een inbouwkeuken. Het maakt het veel gemakkelijker om karakteristieke accenten te combineren met functionele en mooie keukenkasten. Creëer ruimtes die inspireren, maar die niet zo zorgvuldig zijn samengesteld dat ze aanvoelen als een hotel of museum. Het kost tijd en geduld en is niet direct gedaan, maar het is zeker de moeite waard om er tijd in te steken.

zo creëer je een bohemian keuken

Als je een gedurfd patroon op de vloer gebruikt, moet je het patroon op kasten en muren tot een minimum beperken. In een Boheemse keuken wordt de patroonvloer aangevuld met bijvoorbeeld de warme nerf van de houten kasten en de subtiele adering van stenen werkbladen en achterwand. Door het behang kan een vleugje extra patroon worden aangebracht, hoewel het kleurenpalet en de schaal gedempt en minimaal worden gehouden om niet te concurreren met het gedurfde palet en de vloer.

Voeg planten en vintage glaswerk toe aan open planken

Toon hangende planten aan het plafond en plaats potten vol aromatische kruiden op planken om de boho-look tot leven te laten komen. Doe mee met de recente trend om vaste kasten te vervangen door open planken voor een helderdere en meer karakteristieke ruimte. In een Bohemian ontwerp bieden deze open planken het perfecte podium voor het presenteren van favoriete decoratieve elementen naast praktische stukken zoals kleurrijk glaswerk en vintage kopjes. De boho-stijl is eclectisch, beheerst en werelds. Plan vooruit voor wat open muur ruimte of een paar planken om kunst en antiek tentoon te stellen.

Hoe creëer je een bohemian keuken

Stoffering 

Bij het ontwerpen van een keuken ligt de nadruk meestal op kasten en vloeren, maar stoffering mag niet over het hoofd worden gezien. Tapijten kunnen warmte, kleur en textuur aan een inrichting toevoegen, het zijn tenslotte de finishing touches die een ruimte echt maken. Bij het overwegen van ideeën voor keuken tapijten is het echter belangrijk dat ze slijtvast, machine wasbaar en mooi zijn. Om de perfecte keuken in boho-stijl te creëren, gebruik je eclectisch textiel, zoals een platgeweven vloerkleed dat je combineert met meubels in rustieke stijl voor een versleten look!