Landelijk is een sprekende term voor alles wat rust uitstraalt, kalmte, relax en anderzijds staat het toch ook voor ruw en eerlijk. Het geeft een gevoel van thuis komen en zich geborgen voelen. Heel veel mensen zoeken dit gevoel in deze jachtige tijden van stress en werkdruk. Niets is heerlijker dan een plekje opbouwen waar je je zorgen kan vergeten en waar je gewoon samen met vrienden en familie kan genieten. Een tweede element dat in de huidige tijd belangrijk is, is het recupereren van oude materialen. We zijn de wegwerpmaatschappij beu aan het worden. De afvalberg wordt te groot en we vinden het zonde om zaken die nog bruikbaar zijn, weg te gooien. We zoeken ook wel wat nostalgie en beseffen dat het oude niet altijd zo slecht was.

nostalgische keukenaccessoires

Nostalgische accessoires

De landelijke trend in de woonomgeving speelt daar graag een rol in. We brengen natuurlijke materialen naar binnen: houten meubelen, vloeren en plafonds. We gaan vergeten zaken terug opzoeken en geven ze een plaatsje in onze woning. Als we de landelijke keuken eens gaan induiken, zien we alvast al een heel aantal gerecupereerde zaken: oude blikken bussen, houten kistjes, en ga zo maar door.

zinken vuinisemmers

De zinken vuilnisemmer

Een zinken vuilnisemmer past hier uitstekend bij. Je hebt ze in alle groottes en soorten. Echter is het leuk om een echte originele vuilnisemmer zink in huis te halen. Kijk daarom eens op www.melkbusshop.nl, of www.wezan.nl, waar je zinken vuilnisemmers direct online kunt bestellen.  Dit is wel de enige echte zinken afvalemmer. Het is pure nostalgie: deze emmers werden vroeger gewoon op het koertje gezet, en om de week door de gemeente opgehaald. Ze hebben een handig goed sluitend deksel en een heel practisch handvat. Deze emmers waren bestemd om de as uit de asla te verzamelen en te laten ophalen. Later werden ze gewoon als vuilnisemmer gebruikt. In de jaren 70 raakten de plastiek vuilniszakken in gebruik en was de functie van deze zinken vuilnisbak volledig verdwenen. Het is een wonder dat er nog zoveel te vinden zijn.

Deze heel leuke vuilnisbak kan je zowel buiten als binnen gebruiken. Je kan er een plastiek zak in doen en hem opnieuw als vuilnisemmer gebruiken. Je kan hem echter ook een bestemming geven als decoratie: een originele bloembak bijvoorbeeld. Heel persoonlijk is dan wel als je zo’n vuilnisemmer kan op de kop tikken met de naam van de gemeente waar je woont. Als je hem koopt, hoef je ook niet te proberen hem weer als nieuw te doen uitzien. Een lekker doorleefde afvalemmer is heel passend in jouw landelijke omgeving. Als het er maar stoer en ruw uitziet, zit je goed. Ook de grijze kleur van de zink past helemaal in de landelijke keuken. Deze kleur is neutraal, rustgevend en niet storend.
Je kan hem ook nog gaan combineren met andere zaken zoals melkbussen, zinken emmers, zinken gieters of teilen. Deze zaken vind je vast en zeker nog wel op rommelmarkten of tweedehandszaken. Laat je fantasie werken, en je creëert de mooie landelijke sfeer mee. Zelfs al gaat het maar om een eenvoudige zinken afvalemmer, toch zul je er nog heel wat jaren plezier aan beleven en vol liefde koesteren.