Steeds meer apparaten in je woning worden verbonden met internet en worden daardoor steeds slimmer. Je kunt het haast zo gek niet bedenken, veel apparaten zijn tegenwoordig te bedienen met je smartphone. Slimme apparaten hebben dan ook als doel om het leven makkelijker te maken. Neem de wasmachine die je onderweg naar huis al kunt aanzetten of gordijnen die met een app zijn te bedienen. Een huishoudelijk apparaat dat inmiddels ook al ‘slim’ is gemaakt maar als dusdanig nog niet zo vaak in een online magazine over huishoudelijke apparatuur te vinden is, is de koelkast.

 

Wat is een slimme koelkast?

Scroll een regulier online magazine over wonen en elektronische apparatuur door en je ziet dat koelkasten misschien iets moderner zijn geworden, maar geen grote gedaantewisselingen hebben ondergaan. Dit geldt ook voor de slimme koelkast. Het blijft een kast waar je je producten in kunt koelen, maar het verschil met een reguliere koelkast is dat je alles veel beter kunt beheren en de koelingsmogelijkheden zijn groter geworden. Een fysiek verschil zou kunnen zijn dat een slimme koelkast voorzien kan zijn met een touchscreen.

 

Voorraadbeheer

Het grootste voordeel van een slimme koelkast is het voorraadbeheer. De koelkast is van binnen voorzien van camera’s. Je kunt dus gewoon vanuit de supermarkt bekijken wat je nodig hebt. Ook kan de koelkast zien of producten bijna op zijn en je dan een melding sturen dat het tijd wordt om je voorraad aan te vullen. Heb je ook wel eens last van ‘vergeten’ etenswaren in je koelkast die achteraf bedorven blijken te zijn? Dit kan de slimme koelkast voorkomen. Hij kan de houdbaarheidsdatums van al je producten bijhouden en zal je via de app op de hoogte stellen als de einddatum in zicht komt of reeds overschreden is.

 

Betere koeling

Naast het slimme voorraadbeheer, kun je ook je koeling beter instellen en daardoor groene, fruit, vis of vlees veel langer bewaren. Er zitten verschillende lades met zones in de koelkast. Zo is er een lade met een instelbare temperatuur. Daarin ben je niet meer afhankelijk van de koeltemperatuur die in de gehele koelkast heerst, maar stel je zelf de temperatuur in. Hierdoor kun je groente en fruit veel langer bewaren dan in een reguliere koelkast. In de 0-gradenzone zal het nooit warmer worden, wat ideaal is om vlees en vis te bewaren. Ook de superkoel functie is handig. Heb je een grote hoeveelheid boodschappen gedaan wat uit een warme tas komt? Zet van te voren de superkoel functie aan en je producten zijn extra snel op temperatuur gebracht.