Een Airfryer is een handig apparaat dat jouw kookplezier een flinke boost kan geven. Gezonder frituren, makkelijk in gebruik én je hoeft er nauwelijks naar om te kijken. Wil je er een aanschaffen? Lees dan snel verder om te leren wat je allemaal moet weten!

Met deze handige luchtfriteuse kan je niet alleen knapperige frietjes maken zonder olie, maar nog veel meer lekkere gerechten bereiden. Dat maakt de Airfryer een goede aanwinst in jouw collectie keukenapparatuur. Je kan er een compleet gerecht tegelijkertijd in bereiden, de Airfryer gebruiker als aanvulling van jouw oven en je oude frituurpan de deur wijzen. Voordat je een aanschaf doet, is het wel goed om op de volgende punten te letten:

  • Kies het juiste model naar jouw behoeften
  • Kies het juiste formaat voor jouw gezin

Kies het juiste model

De Airfryer komt in verschillende maten en modellen. Zo wordt er al gebruik gemaakt van twee verschillende soorten techniek:

  • RapidAir technologie 

Deze technologie maakt gebruik van een propeller bovenin die de hete lucht richting de pan van de Airfryer blaast. Door een stervormig element in de boven, wordt de lucht gelijkmatig verdeelt door de pan. Zo heb je slecht één eetlepel olie nodig en heb je toch altijd knapperige frietjes! 

Alle Airfryer Essential varianten maken gebruik van de RapidAir Technologie en zijn ook een stukje goedkoper. Zoals deze Airfryer Essential XL waar lekker veel in past. 

Philips Airfryer XL Essential HD9260/90 – Hetelucht friteuse
  • TurboStar technologie 

De TurboStar technologie is nóg een beetje gezonder, omdat het vat dat vrijkomt tijdens het frituren of grillen wordt opgevangen. Ook hoef je de Airfryer met deze technologie niet voor te verwarmen, omdat de motor en het verwarmingselement nóg krachterig zijn. Kortom, de varianten met deze technologie zijn nét een tikkie luxer! 

Alle Premium en Avance varianten bevatten de TurboStar technologie. Denk bijvoorbeeld aan dit luxe exemplaar met automatische bakprogramma.

Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90 – Hetelucht friteuse

Kies het juiste formaat

De Airfryer komt in het originele formaat, de XL variant en de XXL versie. Logischerwijs hangt deze keuze af van de grootte van jouw gezin. Of van jouw liefde voor mensen ontvangen en een heerlijke maaltijd voorschotelen. Oftewel, voor hoeveel mensen kook je?

  • De Airfryer heeft een laadvermogen van 0,8 kg en is geschikt voor 1-3 personen
  • De XL variant heeft een laadvermogen van 1,2 kg en is geschikt voor 3-4 personen
  • In de XXL versie past zelfs 1,4 kg en deze is geschikt voor 4-5 personen

Als je structureel voor meerdere mensen kookt, is het wijs om voor een grotere variant te gaan. Als dit incidenteel is, kies je misschien liever voor een kleine. Gelukkig is de Airfryer heel snel en hoef je er niet bij te blijven, dus kan je frietjes, aardappelen of andere (bij)gerechtjes altijd in twee ronden bereiden. Bijvoorbeeld in deze schattige witte variant. 

Philips Airfryer HD9216/80 – Hetelucht friteuse – Wit

Hebben we je kunnen helpen om de juiste keuze te maken voor een geschikte Airfryer? Alvast heel veel plezier met frituren, bakken, braden en grillen!