De keukenmarkt is behoorlijk in beweging, en er komen voortdurend nieuwe en innovatieve designs op de markt. Maar het blijkt dat lang niet iedereen zit te wachten op een hypermoderne keuken. Sterker nog, enkele van de meest trendy keukens zijn heel traditioneel. Als je gaat kijken naar de keukentrends van dit moment kom je dus een leuke mix van nieuw en oud tegen. We hebben enkele van de meest trendy keukens voor je op een rijtje gezet.

De greeploze keuken

We beginnen toch maar even met een modern soort keuken. De greeploze keuken is een bijzonder strakke en overzichtelijke keuken, helemaal in de stijl van ‘less is more’-design. Vaak zijn alle kastjes en deurtjes in dezelfde kleur. Met een kleur als hoogglans wit kun je op die manier in feite één groot glimmend vlak creëren. Je krijgt zo met de greeploze keuken een frisse, ongecompliceerde uitstraling, die bij zowel oude huizen als nieuwbouw past.

Dankzij de naadloze integratie van nieuwe technieken is de greeploze keuken niet alleen gemakkelijk schoon te maken, maar ook erg gemakkelijk te gebruiken. Zo zijn de lades en deurtjes bijvoorbeeld voorzien van een tip-onsysteem. Je hoeft enkel zacht tegen een deurtje te duwen en deze opent vanzelf. Op de weg terug wordt het deurtje dan afgeremd door een soft-motionsysteem dat zorgt dat deurtjes zacht sluiten zonder beschadigingen. Zeer trendy allemaal.

De landelijke keuken

De landelijke keuken is bijna precies het omgekeerde van een greeploze keuken. Niet zozeer omdat tierelantijnige koperen of houten handgrepen één van de belangrijkste elementen zijn in zo’n keuken, maar vooral vanwege de sfeer. Landelijke keukens zijn namelijk leefkeukens. Gezellig, nostalgisch en knus. Een landelijke keuken heeft een knapperend haardvuur, spelende kinderen en verse koekjes in de oven. Het ontwerp van deze keuken sluit daarbij aan. Het is heel organisch, met een bonte mix van stijlen en materialen. En dat is dan weer bijzonder hip, want een beetje gek en onorthodox is echt in. Denk bijvoorbeeld aan combinaties zoals mat plastic en porselein, of hout en gepolijst natuursteen. Zo kan een ogenschijnlijk ouderwetse stijl als landelijk toch resulteren in bijzonder trendy keukens.

trendy keukens

De design keuken

Design is natuurlijk altijd in zwang, dus echt trendy keukens gaan tegenwoordig iets verder. Bijvoorbeeld door er nog een stijl bij te kiezen; zo is de Italiaanse design keuken populairder dan ooit. Ook het gebruik van kleur is steeds belangrijker in design keukens. Knalrood, diepblauw of zelfs helpaars: hoe feller, hoe beter. Daarnaast kenmerkt de moderne design keuken zich meer dan ooit door het gebruik van luxueuze materialen, dure apparaten en moderne snufjes, zoals een Quooker of een geklimatiseerde wijnkast.

design keuken

Andere trendy keukens

In algemene zin is vooral een keuken met een eigen identiteit in de mode. Dat betekent dat trendy keukens origineel en vooral karakteristiek moeten zijn. Dat is duidelijk terug te zien als je kijkt naar de grote keukenwinkels. Het assortiment wordt telkens breder, en er is ieder jaar weer meer zelf aan te passen. Zo is geen enkele nieuwe keuken meer hetzelfde.

Als je op zoek bent naar echt trendy keukens moet je dus proberen eigenzinnig en vernieuwend te zijn, en niet achter de mode aan te lopen. En dat is iets om te vieren! Het betekent namelijk dat er veel meer mag, en dat je helemaal voor je eigen stijl kunt gaan. Echt trendy keukens maak je zelf!

Bovenstaande foto’s komen van www.superkeukens.nl en www.bruynzeelkeukens.nl. Benieuwd naar het complete assortiment van de verschillende keuken aanbieders? Vraag hier verschillende keukenbrochures gratis aan of vraag direct het Bruynzeel Keukens Keukenboek aan!