De standaard keukenuitrusting volstaat voor het merendeel van de gerechten. Toch blijkt het vaak nog tegen een heleboel beperkingen op te lopen. We kunnen dan wel een bezoekje brengen aan onze favoriete pizzeria of het Tunesisch restaurant verderop in de stad, toch hebben we lang niet altijd zin om de huiselijke intieme sfeer te doorbreken. Met onderstaande vijf keuken gadgets maak je echter zelf die heerlijke gerechten waar jij zo reikhalzend naar uitkijkt!

# 1. Spiraalsnijder

Beginnen doen we met een eenvoudig hebbeding dat eigenlijk iedere hobbykok in huis zou moeten hebben: de spiraalsnijder. Met zo’n spiraalsnijder tover je in een handomdraai jouw vaste groenten om in heerlijke juliennestroken. Het is ideaal ter bereiding van een gezonde maaltijd. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om jouw pasta te vervangen door heerlijke courgettini? Nog even serveren met zalm en advocado en misschien enkele kerstomaatjes toevoegen. Heerlijk gezond!

# 2. Pizza oven

Lange tijd was de beste pizza te vinden in de pizzeria. Dat is ook logisch: daar beschikken ze over professionele apparatuur om de ideale verhitting te bekomen. Toch liepen we ook daar tegen onze grenzen aan: te weinig vrijheid. De pizza oven voor thuisgebruik brengt daar echter verandering in. Handig, compact en speciaal gemaakt voor de bereiding van pizza’s. Op die manier haal je de pizzeria gewoon in huis. Beslis je om stiekem ananas op jouw pizza te gooien? Dan hoef je overigens niet te vrezen voor allerhande criticasters.

# 3. Smart Grill

Ook wat het grillen van vlees betreft, moeten we het vaak nog afleggen tegen de gespecialiseerde grillrestaurants. Via een zogenoemde smart grill behoort dat echter tot het verleden. Het gaat om een apparaat dat ons voedsel perfect bakt. Het toestel is verbonden met jouw tablet en geeft jou automatisch bakadvies in functie van de vorm en het gewicht van het stuk vlees. Uiteraard helpt het ons ook een handje door verschillende taken te automatiseren. Toegegeven: het klinkt een beetje als toekomstmuziek en is enkel te vinden in de duurdere keukens. Toch mocht het niet ontbreken in deze shortlist.

# 4. Tajine

Waar de Smart Grill een nogal futuristische indruk achterlaat, geldt voor de tajine net het omgekeerde. Vooral indien gekozen wordt voor de aardewerken uitvoering krijg je die authentieke uitstraling er gratis bij.

Met zo’n tajine maak je heerlijke Marokkaanse gerechten. Onder andere de kiptajine uit Essaouira is wat ons betreft een echte aanrader. Uiteraard durven we toegeven dat ook een tajine niet goedkoop is, zeker indien gekozen wordt voor een authentieke uitvoering. Ook zijn ze lang niet in alle (web)winkels terug te vinden. Onder andere op mooiekeukenspullen.nl kan je wel verschillende betaalbare tajines terugvinden.  

# 5. Pastamachine

Afsluiten doen we met een toestel dat eigenlijk weinig info behoeft: de pastamachine. Zelfgemaakte pasta’s smaken zoveel beter. Dat weet la mamma vast te beamen. Ongeacht welke pasta’s je verkiest: met een pastamachine maak je ze allemaal. Vergeet dan niet er even een pastadroogrek bij te nemen!