Laminaat is één van de meest praktische vloeren. Een laminaatvloer is onderhoudsvriendelijk, eenvoudig te leggen en heeft bovendien een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Dankzij het enorme aanbod is er voor ieder interieur wel een passend dessin. Maar is laminaat in de keuken een goede keuze? Jazeker! Hieronder vind je enkele handige tips bij het kiezen van de beste laminaatvloer voor de keuken.

Kies laminaat met een goede afwerklaag
In de keuken wil er nog weleens iets geknoeid worden, zoals vocht en etensresten. Let er daarom op dat je laminaat kiest met een vochtbestendige afwerklaag. Heb je huisdieren of kinderen die lekker willen spelen? Kies dan laminaat dat niet alleen vochtbestendig, maar ook krasvast is.

Kies de juiste dikte
Laminaat is verkrijgbaar in verschillende diktes. Welke dikte je nodig hebt, is afhankelijk van hoe intensief de vloer wordt gebruikt. Over het algemeen wordt er in de keuken volop geleefd. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor laminaat met een dikte van minimaal 8mm.

Kies de juiste ondervloer
Een goede ondervloer is onmisbaar bij het leggen van laminaat. Het dempt contactgeluid en zorgt ervoor dat het laminaat langer meegaat. Bovendien zijn er verschillende ondervloeren die de ruimte ook isoleren. Fijn voor de energierekening!

Kies de juiste look
Je kunt tegenwoordig vrijwel overal een laminaatvloer kopen. En dat komt goed uit: want zo heb je héél veel keuze. Je creëert een mooie look door gebruik te maken van contrast. Plaats een lichte vloer bij een donkere keuken en een donkere vloer bij een lichte keuken. Maar je kunt ook spelen met dessins. Naast de bekende houtlook is laminaat namelijk ook verkrijgbaar met een tegeldessin of een betonlook.

Kortom: laminaat is een goede keuze wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor de keuken!

Bron uitgelichte afbeelding: Unsplash