Mogelijk heeft u het al eens bij een bekende, een familielid of goede vriend, in de keuken gezien: een gave keukenbar. Een keukenbar is meestal een smalle houten tafel met enkele relaxte stoelen eromheen of barkrukken. Een bar in de keuken is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Woningeigenaren kiezen vaker voor het plaatsen van een eigen keukenbar. Maar waarom eigenlijk? Wat zijn eigenlijk de voordelen van een keukenbar plaatsen? Een bar in de keuken (laten) plaatsen heeft meer pluspunten dan u op het eerste gezicht zou vermoeden. Lees daarom gauw verder en ontdek wat een keukenbar zo aantrekkelijk maakt.

1. U creëert eenvoudig wat extra werkruimte in huis

Een van de grootste pro’s van een eigen keukenbar neerzetten, is het feit dat een bar in de keuken extra werkruimte creëert. Op de tafel kunt u eenvoudig de laptop kwijt, maar ook enkele boeken of een notitiemap. Een voordeel is dat u zelfs tijdens het koken nog even kunt werken. Vanaf de keukenbar heeft u, als u de bartafel slim situeert, goed zicht op het kookstel. Af en toe naar de kookplaat lopen om door de pan te roeren of het vlees om te draaien, is vanaf de keukenbar een peulenschilletje.

2. Het wordt meteen een stuk sfeervoller in en rond de keuken

Een keukenbar neerzetten betekent op een eenvoudige manier veel meer gezelligheid creëren. Kies voor een gezellige en stijlvolle bar, die een echte aanwinst is binnen het interieur. Zet er een paar stoelen of krukken bij en voilà: u heeft een keukenruimte samengesteld die warmte uitstraalt en het u gemakkelijk maakt.

3. Praktisch handig: drank en eten bij de hand

De keukenbar staat op een strategische plek: vlak bij de keuken. Koffie of thee halen of een pilsje, is zo geregeld. Het bereiden van een maaltijd is ook eenvoudig en snel te realiseren, omdat je zo in de keuken bent. Dat is met name in de ochtend handig, voordat u naar het werk gaat. Ontbijten moet dan vaak snel gebeuren en met een praktische keukenbar is dat snel geregeld.

4. Gezelschap tijdens het koken

Als u een open keuken heeft, is een keukenbar handig als u even met uw partner wilt overleggen of de kinderen in de gaten wilt houden. Uw partner of kinderen nemen plaats aan de keukenbar, terwijl u lekker kunt koken en met hen kunt kletsen. En dat alles dus zonder dat u de keuken hoeft te verlaten. Ideaal toch, zo’n keukenbar?

5. Makkelijk te plaatsen

Tot de voordelen van een keukenbar behoort ten slotte ook het gemak van een dit type tafel. De bar is snel neergezet en hoeft niet aangelegd of geplaatst te worden. Een paar stoelen bij de tafel en… klaar is Kees!

6. Veel variatie en keuze

Op het gebied van keukenbars is het aanbod qua stoelen en tafelsoorten enorm groot. Voor elk soort interieur is wel een keukenbar te vinden!

7. Schoonhouden is eenvoudig

Een keukenbar is eenvoudig en gemakkelijk schoon te houden. Het tafeloppervlakte is lang en smal. Even een natte doek eroverheen en de stofzuiger ter hand nemen, en de keukenbar is weer tiptop schoon. Zo simpel is het! Een van de voordelen van een keukenbar is dan ook dat dit soort tafels erg hygiënisch is, omdat deze goed schoon te houden valt.