keuken gerookt hout

Vraag je je af wat dé keukentrend van 2020 is? Een van de grootste trends dit seizoen zijn houten keukens. Ja, je leest het goed: houten keukens! Wat is er zo bijzonder en speciaal aan houten keukens? Welke voordelen heeft dit type keuken? En wat zijn de mogelijkheden als je een houten keukenblok wilt plaatsen en deze wilt combineren met bijvoorbeeld een koelkast, vaatwasser, wijnkast en/of kookplaat?

houten keuken

De voordelen van houten keukens

Veel woningeigenaren zijn een beetje terughoudend als het onderwerp keukens van hout ter sprake komt. Dat heeft ermee te maken dat houten keukens, al dan niet met koelkast, kookfornuis en andere accessoires, doorgaans duurder is dan een standaard keuken van kunststof of andere materialen. Maar de voordelen van houten keukens wegen zeker op tegen de extra prijs die je hiervoor neerlegt.

houten keuken zwart

Ten eerste geeft hout de keuken een warme, gezellig en rustgevende uitstraling. Als je houdt van warmte en gezelligheid kun je geen betere keuze maken. Een tweede pluspunt is het duurzame karakter van dit type keukens. Hout gaat lang mee en heeft een ‘groene’ uitstraling. Als derde voordeel van houten keukens geldt het feit dat deze feitelijk bij elk soort woonstijl passen. Hout kun je gebruiken in een modern interieur, maar ook in een woning met een landelijke, klassieke, Scandinavische of industriële uitstraling. Keukens van hout zijn dus veelzijdig inzetbaar! Ten slotte is een interessant pluspunt van een keuken van hout het gemakkelijke onderhoud van deze keukens. Mocht er een krasje of een beschadiging ontstaan, dan kun je deze eenvoudig op schuren en weer aflakken. Op die manier blijft je keuken mooi strak. Bij keukens die van kunststof zijn gemaakt is lokaal onderhoud of reparatie een stuk lastiger. En duurder, omdat dan het complete keukenblad of een keukendeurtje vervangen moet worden.

keuken hout

Veel mogelijkheden op het gebied van keukens van hout

Omdat hout erg bewerkbaar is, zijn er tal van mogelijkheden qua ontwerp, vormgeving en afwerking. Zo is het bijvoorbeeld fraai om de inbouwkoelkast in de keuken van een houten deur te voorzien. Ook kun je in het keukenblok eenvoudig een wijnkast inbouwen. En natuurlijk is er verder qua kleuren en vormgeving van alles mogelijk. Je kunt als woningeigenaar dus je fantasie en je creativiteit de vrije loop laten als je kiest voor het plaatsen van een houten keuken. Veel plezier met het vormgeven, samenstellen en/of ontwerpen van jouw ideale keuken van hout! 

keuken hout en marmer