Groene keukens: breng de natuur in je woning!

De keuken is een van de belangrijkste ruimtes in elke woning, welke stijl ook. Steeds meer gaan mensen op zoek naar manieren om de woning wat mooier en specialer te maken, en kiezen voor een gekleurde keuken is de ideale manier om dat te doen.

Groene keukens lijken dan misschien een vreemd concept, toch biedt de keuze voor het kleur groen heel wat ruimte voor creativiteit en aanpassingen. Er bestaan immers verschillende tinten groen, waardoor de stijl die gecreëerd kan worden telkens weer anders is. Als je groen in je keuken wil halen en ervoor wil zorgen dat alles een mooi geheel vormt, dan kunnen de volgende tips je misschien helpen.

groene keukenkastjes

groene keuken

 

Het beste halen uit je groene keuken

Net zoals bij de inrichting van gelijk welke andere ruimte in de woning, is het belangrijk om in de keuken een gezellige, samenhangende sfeer te creëren. De keuze van meubilair, accessoires en voorzieningen speelt hierbij een grote rol. Waar je echt aandacht aan moet besteden bij de inrichting van een groene keuken, is een vraag die een duidelijk antwoord behoeft!

1. Ga voor het juiste soort groen

Eerst en vooral is het belangrijk om de juiste tint groen te kiezen voor je keuken. Groen is dan wel groen, afhankelijk van welke tint je kiest zal de uitstraling van de keuken helemaal anders zijn. Zo zorgt lichtgroen voor een moderne, strakke en zelfs een ietwat Scandinavische uitstraling, terwijl bosgroen dan weer een landelijke, natuurlijk indruk geeft.

Je kan verschillende tinten altijd in zekere mate combineren, maar ga hiermee zeker niet te ver. Houd het simpel om chaos te vermijden en probeer er een mooi, harmonieus geheel van te maken.

2. Groen afwisselen met andere kleuren

Gewoon omdat je voor een groene keuken kiest, wil nog niet zeggen dat je echt alles groen moet maken. Wissel je gekozen tint af met andere kleuren die erbij passen, zoals bepaalde soorten grijs of zwart. De basis van de keuken met dan wel groen zijn, je kan altijd opvallende elementen toevoegen in een contrasterende kleur om het interessant te houden.

Van groene keukenkastjes, afgewisseld met een grijze kast tot een groene koelkast met hier en daar een zwart elementje, niets is onmogelijk. Denk goed na over de stijl die je in de keuken wil brengen en de juiste, complementerende kleuren kiezen wordt meteen veel eenvoudiger.

3. Groen meubilair en voorzieningen

In een keuken kan meubilair zoals stoelen, tafels en keukenkasten natuurlijk niet ontbreken. Het spreekt voor zich dat groene keukenkastjes en een tafel in dezelfde tint de beste keuze zijn, maar zoals bovenstaande tip uitlegt kan je natuurlijk altijd combineren. Kies wel voor meubelstukken die niet enkel qua kleur, maar ook qua stijl bij elkaar passen.

Een industriële tafel in combinatie met landelijke stoelen kan dan wel iets hebben, je houdt het best eenvoudig om een te groot contrast te vermijden. Enkel zo krijgt de ruimte een rustgevende uitstraling en komen de kleuren goed tot hun recht!

De mogelijkheden zijn oneindig bij groene keukens

Groene keukens laten heel wat ruimte voor inspiratie, variatie en verschillende stijlen. Het is belangrijk te kiezen voor een inrichting die bij de rest van de woning past, maar daarbuiten bestaat er eigenlijk geen limiet op wat je met groen kan doen om de uitstraling van de ruimte een niveau hoger te tillen!

Meer groene keuken voorbeelden:

groene keuken inspiratie

Afbeelding: feedly.com

groene keukens voorbeelden

Afbeelding: Marieclairemaison.com