Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken en moet je bepalen welke kleur je wilt gebruiken? Dat is best een moeilijke opdracht aangezien er ontzettend veel kleuren zijn om uit te kiezen. Welke kleur keuken kiezen? Om je een handje te helpen, zetten wij in dit artikel de beste kleuren voor je keuken op een rijtje. Dat maakt je keuze wellicht een stukje makkelijker!

1. Kleur keuken kiezen: een witte keuken

Wat zijn de beste kleuren voor je keuken? Wit is de standaard kleur voor een keuken. Wit is clean en fris, precies datgene wat je in een keuken wilt. Het is niet omdat wit standaard is, dat het daarom saai hoeft te zijn. Wanneer je bijvoorbeeld voor een keuken in hoogglans kiest, krijgt wit net een moderne en chique uitstraling. Of wat dacht je van een witte keuken in Scandinavische stijl? Het voordeel aan een witte keuken is dat ze in iedere woonstijl past, van landelijk tot modern.

2. De beste kleuren voor je keuken: een crème keuken

Kleur keuken kiezen? In plaats van volledig wit, kan je ook kiezen voor een keuken in crème kleur. Crème heeft een warmere uitstraling dan wit. Daarom zie je deze kleur ook vaak terug bij landelijke keukens. Net als wit is crème tijdloos en past het in iedere woonstijl. Bovendien kan je een keuken in crème prima combineren met keukenaccessoires in allerlei kleuren, het steekt niet snel af. 

3. Een zwarte keuken

Ook zwart is één van de beste kleuren voor je keuken. Vroeger werd er vooral gekozen voor een witte keuken, maar tegenwoordig hebben steeds meer mensen een zwarte keuken in huis staan. Of je nu voor een matzwarte keuken of een zwarte hoogglanskeuken kiest, een zwarte keuken ziet er luxueus en stijlvol uit. Kan je niet kiezen tussen wit en zwart? Dan ga je toch gewoon voor een zwart witte keuken, zoals op onderstaand voorbeeld. Een combinatie van wit en zwart is ontzettend hip in de keuken! 

4. Een grijze keuken

Vind je zwart te donker? Dan is een grijze keuken wellicht iets voor jou. Grey is the new black! Vandaag de dag is grijs een zeer populaire kleur. Net als wit is het een veilige kleur waar je weinig verkeerd mee kunt doen. Grijze keukens kunnen gecombineerd worden met iedere woonstijl, of je nu een landelijke of moderne keuken hebt. Bovendien sluiten grijze keukens mooi aan bij tal van kleuren en materialen. 

5. Een rode keuken

De kleur rood stimuleert je eetlust en laat dat net iets zijn wat je nodig hebt in de keuken! Wees wel voorzichtig met de tint die je gebruikt. Een felrode keuken kan al snel te druk zijn. Als je het veilig wilt spelen, kies je beter voor een matte rode kleur. En in plaats van voor een volledige rode keuken te gaan, kan je rood ook laten terugkomen in bepaalde delen van je keuken zoals je keukenkasten. Kijk maar naar onderstaand voorbeeld! Rode keukenapparatuur kan natuurlijk ook. Zo heb je met een rode koelkast meteen een eyecatcher in de keuken.

6. Een groene keuken

Ook groene keukens zijn enorm populair. Net als met rood kan je met de kleur groen een statement maken in je keuken. Ook hierbij heb je de keuze uit verschillende tinten groen. Een appelgroene keuken is altijd goed. Wil je graag tot rust komen in je keuken? Dan is zacht olijfgroen een goede keuze. Ook hier geldt weer dat als je een volledig groene keuken too much vindt, je voor groene keukenaccessoires en keukenapparatuur kunt kiezen. 

7. Een bruine keuken

Als we denken aan de beste kleuren voor je keuken, dan mag bruin zeker niet ontbreken. De kleur bruin is al jaren populair in ons Hollandse interieur. Bruin zorgt voor een warme en zachte sfeer. Daarnaast is het een neutrale en tijdloze kleur die mooi te combineren is met andere kleuren. Of je nu voor een chocoladebruine keuken kiest of houten keukens, die warme en gezellige sfeer krijg je sowieso!

8. Een blauwe keuken

Kleur keuken kiezen? Denk dan ook eens aan een blauwe keuken. Net als een rode keuken is een blauwe keuken wellicht minder evident, maar het resultaat kan er prachtig uitzien! Ook hier kan je spelen met verschillende tinten. Zo straalt een donkerblauwe keuken karakter uit, terwijl een lichtblauwe keuken dan weer mooi aansluit bij een landelijke stijl. Hou je van vintage? Een vintage werkbank als keukeneiland hebben is een goed begin, maar in een blauwe keuken komt deze nog mooier tot zijn recht. De kleur blauw doet vintage materialen weer tot leven komen en past dus goed in een nostalgische keuken.

Zo, dit zijn de beste kleuren voor je keuken. Nu is het aan jou om te beslissen welke kleur je het mooiste vindt. Eén ding is zeker: met één van bovenstaande kleuren zal jouw keuken er prachtig uitzien!