Wil je je huidige of nieuwe keuken een moderne, gezellige toets geven waar iedereen jaloers op is? Dan is het gebruik van een eiland zeker en vast een goed idee. Een keukeneiland bestaat doorgaans uit natuursteen of een ander hard materiaal, maar waarom zou je dat doen als je ook gewoon een vintage werkbank kan gebruiken als basis? 

Een vintage werkbank mag dan misschien wel niet meteen thuis lijken te horen in een keuken – en al zeker niet als eiland – het is wel degelijk een leuk idee als je je keuken een extra dimensie wil geven. Waarom zou je nu voor een vintage werkbank moeten kiezen en hoe haal je er het beste uit? 

Een vintage werkbank als keukeneiland 

Een vintage keukeneiland is logischerwijs een goede oplossing als je je vintage interieur een extra indruk wil geven. Een werkplaats werkbank oogt op het eerste zicht grof en niet bepaald gezellig maar als je het op de juiste manier in een vintage interieur verwerkt, kan je er wel degelijk een prachtige inrichting mee creëren. 

Het belangrijk is eigenlijk vooral dat je de vintage werkbank op de juiste manier onderhoudt. Afhankelijk van de houtsoort die werd gebruikt, kan het vintage keukeneiland immers sneller gaan aftakelen ten gevolge van vochtigheid, veranderende temperaturen en nog veel meer externe factoren. Draag je er echter zorg voor, dan is het risico daarop minimaal. Hieronder enkele handige tips om het hout van de werkplaats werkbank in je keuken te onderhouden: 

– Ga voor lak of olie. Als je het hout met een beschermende lak- of olielaag bewerkt, dan zal het hout veel beter bestand zijn tegen schade, slijtage en vocht. En dat komt de look en feel van je keuken natuurlijk alleen maar ten goede. 

– Probeer vochtigheid te vermijden. Hoewel het natuurlijk zo goed als onmogelijk is om je keuken (en je werkbank als keukeneiland) helemaal vochtvrij te houden, is het toch aangeraden om zo veel als mogelijk contact met water te vermijden. 

– Laat de werkbank op professionele wijze schuren. Ten slotte is het een goed idee om het hout bij installatie en daarna op regelmatige tijdstippen te laten schuren door een professional. Hierdoor zal het hout niet alleen veel langer meegaan maar zal de vintage werkbank als keukeneiland ook nog eens veel verzorgder ogen. 

Kies voor een werkbank als keukeneiland van kwaliteit! 

Wil je méér halen uit je huidige interieur met een vintage look? Dan is een vintage werkbank als keukeneiland zeker en vast een goede aanwinst. Vertrouw je op het aanbod van een gespecialiseerd aanbieder, dan kan je ook nog eens zeker zijn van een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid, die de look en feel van je keuken alleen maar zullen verbeteren!