Kleur maakt een comeback in de keukentrends, waar de traditionele houten of witte keuken juist een terugloop in populariteit doormaakt. Tegenwoordig is een zwarte keuken immens geliefd, maar ook kleur wordt steeds vaker gekozen. Wij zijn enorme liefhebbers van een (salie)groene of blauwe keuken. Benieuwd hoe je deze het beste kan stylen? Lees dan snel verder voor onze tips!

Bij een blauwe keuken denk je misschien gelijk aan de gezellige, ouderwetse keuken van Monica in Friends. Hoe iconisch die keuken ook is, niet iedereen is dol op deze stijl. Toch kan kleurrijk ook een hele moderne en strakke keuze zijn. Met de juiste aankleding maak je een blauwe of groene keuken helemaal af. Steek hier vooral een beetje liefde in, de keuken is ten slotte het hart van je huis! 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Adesign (@adesign_maison)

Hand in hand met de natuur

Hoewel colorblocking een ontzettend gezellige en vrolijke uitstraling kan geven, maakt het ook druk. Natuurtinten en -materialen zijn daarom een gouden combinatie met een groene of blauwe keuken. Denk aan een houten aanrechtblad, achterwand of handgreepjes. Ook leer gaat fantastisch samen met een groene of blauwe keuken. Maak het geheel af met rieten accessoires en je hebt een mooi geheel te pakken!  

Zwart is altijd goed

Naast natuurtinten is ook zwart een goede combinatie met een kleurrijke keuken in blauw of groen. Deze donkere kleur geeft namelijk een prachtig contrast. Denk aan een zwarte kraan, spoelbak, handgreepjes, achterwand of keukenapparatuur. Deze donkere kleur geeft een ontzettend strakke en moderne look aan jouw kleurrijke keuken. Ook koper is eeen mooie toevoeging aan dit geheel. Gooi nog wat natuurtinten in de mix en je hebt een ontzettend stijlvolle keuken!

Back to the future

Naast kleur en materiaal, kan je ook verschillende stijlen combineren met jouw keuken. Zo zijn retro-elementen een ontzettend leuke toevoeging aan een groene of blauwe keuken. Vooral wanneer je voor een lichte tint kleur kiest, maak je deze keuken helemaal af met een retro koelkast of groot fornuis. Maak het geheel af met een aantal keukenapparaten in de retrostijl. Denk aan een toffe waterkoker, keukenmachine of zelfs popcornmachine. It’s all in the details!

Met een groene of blauwe keuken kan je alle kanten op. Experimenteer met verschillende materialen en accessoires om van jouw keuken een ware eyecatcher te maken!