De trend van dit moment: retro koelkastenroze retro koelkast

Waar het enkele jaren geleden allemaal draaide om een minimalistische inrichting met een moderne look en later de landelijke stijl steeds meer terugkwam in de keukens, is op dit moment de retro look helemaal in. De retro look is een specifieke stijl die voornamelijk gebaseerd is op de grote trends van de jaren 50 tot en met 70 en die je helemaal meeneemt naar deze bruisende tijd van de vorige eeuw. Ben je een groot liefhebber van de stijl in de jaren 50 tot en met 70 en wil je deze stijl graag naar voren laten komen in jouw keuken? Verrijk jouw keuken dan met een retro koelkast en doe mee met de retro trend. Meer over retro koelkasten, lees je in dit artikel.

Wat is een retro koelkast?

Een retro koelkast is een koelkast die zo ontworpen is dat de koelkast net uit de jaren 50, 60 of 70 lijkt te komen. Zo zijn alle typische stijlelementen van deze tijd zorgvuldig in de koelkast verwerkt en ziet de koelkast er vaak zelfs een beetje oud uit, zodat het net lijkt of je de koelkast uit het huis van je oma hebt meegenomen. Overigens betekent dit niet dat de koelkast er ouderwets uit ziet, want retro koelkasten zijn in feite een moderne vertaling van de koelkasten die in de vorige eeuw al in de keuken gebruikt worden. Zo hebben retro koelkasten van dit moment vaak fellere kleuren, een iets moderner design en uiteraard modernere features. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat jouw koelkast verouderd is en hierdoor niet goed werkt, want de werking van de koelkast is net zo goed als de werking van de andere koelkasten die vandaag de dag worden gebruikt.

Waarom een retro koelkast aanschaffen?

Steeds meer mensen kiezen voor het aanschaffen van een koelkast met retro look en dit is niet voor niets. Het aanschaffen van een koelkast met retro look brengt namelijk diverse voordelen met zich mee, zoals onder andere het voordeel dat de bijzondere koelkast een unieke uitstraling geeft aan je keuken. Natuurlijk kun je een standaard koelkast in je keuken plaatsen, maar door voor een opvallende en unieke koelkast te kiezen ziet jouw keuken er wel meteen heel anders uit. Een ander voordeel van een koelkast met retro look is het feit dat deze koelkast een specifieke sfeer geeft aan jouw keuken. Zet de koelkast neer, gebruik wat ouderwetse opbergblikken en plaats van andere retro items in je keuken en je hebt in één klap een retro keuken in huis.

retro koelkasten

Waar kan ik een retro koelkast kopen?

Er zijn diverse grote merken die retro koelkasten produceren. Wil je een koelkast met retro look aanschaffen, dan hoef je dus niet lang te zoeke naar een geschikt exemplaar. De beste manier om een koelkast met retro look aan te schaffen, is door gewoon naar een showroom van een keukenadviseur te gaan en hier het aanbod retro koelkasten te bekijken. Wel wordt aangeraden even vooraf te bellen of er retro koelkasten te vinden zijn in de showroom, zodat je niet voor niets naar de showroom gaat. Overigens kun je jouw koelkast ook eenvoudig online aanschaffen, maar dit betekent wel dat je de koelkast niet in het echt kan zien voor je de koelkast in huis haalt.