Ben jij stilaan uitgekeken op je saaie, witte keuken? En wil je graag meer kleur in je keuken? Of het nu om de woonkamer, slaapkamer of kinderkamer gaat: iedere ruimte kan wel wat kleur gebruiken. Een beetje kleur fleurt de ruimte helemaal op! Dat geldt ook voor de keuken. In dit artikel delen wij tips en inspiratie voor meer kleur in je keuken. En nee, daar heb je geen verfborstels voor nodig!

1. Meer kleur in je keuken: gekleurde keukenkraan

De meeste mensen kiezen voor een eenvoudige keukenkraan in roestvrij staal, terwijl je nog andere opties hebt. Denk aan een blauwe, groene of rode keukenkraan. Die valt lekker op! Je kunt ook voor een gouden keukenkraan kiezen, zoals in onderstaand voorbeeld. Zo creëer je meteen een luxueuze uitstraling in de keuken.

2. Keuken meer kleur geven: kleurrijke spatwand

Heb je een vrij simpele keuken met witte, grijze of houtkleurige kastfronten? Dan kan je je keuken alsnog kleur geven via de spatwand. Je kunt bijvoorbeeld voor opvallende mozaïektegels kiezen of een marmeren print, zoals op onderstaande voorbeelden. Heb je liever een spatwand in een effen kleur? Ga dan voor een blauwe, groene of rode spatwand, dit ziet er erg leuk uit!

3. Kleurrijke keukentoestellen

Een koffiezetapparaat, waterkoker en magnetron zijn keukentoestellen die vrijwel altijd op het aanrecht blijven staan. Daarom zijn deze toestellen ideaal om je keuken meer kleur te geven. Koop ze niet in een witte, grijze of zwarte kleur. Maar durf voor een wat feller kleurtje te gaan zoals blauw, geel of rood. Wat ook ontzettend hip is: een gekleurde koelkast. Hiermee creëer je een prachtige eyecatcher in de keuken!

4. Kleurrijke verlichting

Nog een makkelijke manier voor meer kleur in je keuken: verlichting! Kies niet voor standaard verlichting in wit of zwart, maar ga voor een kleurrijk armatuur. Leuk voor boven een keukeneiland of boven de eettafel!

5. Gekleurde eettafel en eetkamerstoelen

Tenslotte kan je je keuken meer kleur geven door te kiezen voor een gekleurde eettafel en eetkamerstoelen. Je kunt voor een combinatie van beide gaan, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een gekleurde eettafel met witte of zwarte stoelen. Of omgekeerd: gekleurde eetkamerstoelen met een basic eettafel. Het is maar net wat jij het mooiste vindt. Hieronder hebben we alvast een aantal prachtige exemplaren op een rijtje gezet!

Arpen 6-persoons eettafel, turkoois en messing
Rosinda eettafel, Grijs
2 x Lule eetkamerstoelen met armleuningen, mosterdgeel en walnoot
2 x Lule eetkamerstoelen, pijnboomgroen fluweel en eiken
2 x Lule eetkamerstoelen, mineraalblauw en smaragdgroen
2 x Safia eetkamerstoelen, electrisch blauw met messing poten
Safia eetkamerstoel, bladprint en messing