Landelijke keukens zijn helemaal trendy geworden!

De laatste jaren zijn landelijke keukens helemaal trendy geworden in keukenland. Een moderne keuken met natuurlijke elementen geeft een warme en gezellige sfeer aan elke woning. Door zelf enkele natuurelementen in de keuken aan te brengen of een keuken met hout erin verwerkt aan te schaffen, kun je vrij eenvoudig een moderne keuken met natuurlijke elementen creëren. Maar hoe verwerk je op een slimme manier natuurelementen in jouw keuken? Gebruik onderstaande drie ideeën voor inspiratie om jouw eigentijdse keuken met landelijke inslag te creëren.

1. Maak gebruik van hout en/of natuursteen

Een goede manier om stijlvolle natuurelementen in de keuken aan te brengen, is te kiezen voor een keukenblok waarin hout is verwerkt. Dat kan het keukenblad zijn. Een keuken met hout zorgt voor veel extra warmte en past zowel in een landelijk als eigentijds interieur. Prachtig is bijvoorbeeld om een keuken te kopen, of een bestaande keuken aan te passen, met een keukenblad van natuursteen of bijvoorbeeld materiaal als graniet of een andere steensoort. Verder doet een betonlook in de keuken het goed. Betonlook is een prima manier om een moderne keuken met natuurlijke elementen te bewerkstelligen. Ook fraai is een mooi houten kookeiland in de keuken neerzetten, als centrum en blikvanger van jouw keuken. En zo kun je talloze manier bedenken om met houten, betonnen en stenen elementen in de keuken deze belangrijke ruimte een extra natuurlijke dimensie te geven.

2. Kies voor een laminaatvloer in de keuken

Een eenvoudige en voordelige manier om de keuken een mer natuurlijke uitstraling te geven, is het verwijderen van de tegelvloer en een laminaatvloer aanleggen. Laminaat heeft een natuurlijke en rustieke uitstraling. En daarnaast heeft dit materiaal nog meer interessante voordelen te bieden. Zo zijn laminaatvloeren als natuurelementen in de keuken relatief voordelig. Laminaat is niet duur en dit materiaal is daarnaast in allerlei stijlen, profielen en stijlen verkrijgbaar. Wat laminaat voorts ook interessant maakt, is dat dit materiaal tegenwoordig goed bestendig is tegen vocht. Vroeger was dat niet het geval en kon laminaat in de keuken niet gebruikt worden.
nu dus wel! Ten slotte: laminaat is gemakkelijk te leggen, denk aan kliklaminaat, en ook het schoonhouden van dit natuurlijke vloertype is niet al te ingewikkeld.

3. Hout in het plafond verwerken of een houten bar inbouwen

Een keuken met hout in het plafond verwerkt is ook een tactische manier om in de keukenruimte een landelijke look te krijgen. Zo kun je een plafond van hout of kunststof met houtprofiel aanbrengen voor een meer landelijke en natuurlijke uitstraling. Maar uiteraard kun je ook gewoon enkele houten steunbalken bevestigen, waar je bijvoorbeeld een paar mooie kamerplanten aan kunt hangen of fraaie led-verlichting voor extra sfeer. Steeds meer huiseigenaren kiezen over het inbouwen van een houten bar in de keuken, wat ook de natuurlijke atmosfeer versterkt. Tegelijk is een bar lekker praktisch en relaxed, omdat je met bekenden dan een heerlijk drankje kunt doen in de keuken, of daar lekker ontspannen kan lunchen met jouw gezin!