Je mag je interieur best wat laten stralen, zo ook je keuken! De keuken is vaak een ruimte die niet zo persoonlijk en stijlvol overkomt. Met een tint als koper is dat probleem zo opgelost. We begrijpen dat je koper in de keuken misschien niet meteen verwacht. Want hoe verwerk je zo’n opvallende kleur in de keuken? In dit artikel helpen we je een handje en geven we inspiratie voor koper in de keuken. Kijk met ons mee!

1. Koper in de keuken: koperen pannen en potten

Als we aan koper in de keuken denken, dan mogen koperen pannen zeker niet ontbreken. Pannen van koper zien er prachtig uit en trekken meteen de aandacht, zeker als je ze ook nog eens aan de muur ophangt. Je kunt natuurlijk ook voor koperen keukenpotten kiezen. Of wat nog leuker is: een combinatie van beide! Het vraagt misschien een beetje zoekwerk, maar dan heb je ook wat: een keuken die straalt. En ook jij zal stralen achter die potten en pannen want koken wordt nog een stuk leuker met mooi keukengerei!

koperen pannen en potten

2. Koperen keuken accessoires

Vind je het een stapje te ver om je pannen en potten een nieuw kleurtje te geven? Geen probleem, je kunt koper in de keuken ook subtieler aanpakken. Koperen keuken accessoires zijn hiervoor ideaal! Accessoires zijn wat kleiner, maar door de koperen tint vallen ze nog steeds genoeg op. Het voordeel aan accessoires in koper is dat je zelf kunt kiezen in hoeverre je deze tint naar voren brengt. Hou je het graag subtiel of geef je meteen zoveel mogelijk items een make-over in deze tint? 

Aan welke koperen accessoires voor in de keuken we dan denken? Dit kan van alles zijn! Van een koperen koffiezetapparaat en koperen waterkoker op het aanrecht tot koperen bestek en koperen spatels. De keuze is aan jou! Om je te inspireren, hebben we hieronder alvast een paar koperen keuken accessoires op een rijtje gezet. Ons hart gaat er alvast sneller van slaan, het jouwe ook?

Bestron espressomachine koper look
Bosch Waterkoker – Koper Brons
Tobe 16-delige bestekset, koperen afwerking
Griffin pedaalemmer 30 L, koper
Bendt ovalen hangend plafondrek, koper
Bendt wijnrek voor 15 flessen, koper
Styx set van 4 roestvrijstalen opscheplepels, koper
Koperen retro elektrische waterkoker – 1,8 liter
De’Longhi – Koffiezetapparaat – Koper

3. Koperen afwerkingen in de keuken

Wil je het nog subtieler aanpakken dan met de keuken accessoires? Of wil je graag een combinatie maken? Dan hebben we nog een tip voor jou! Je kunt koper in de keuken verwerken door middel van koperen afwerkingen. Denk bijvoorbeeld aan de knoppen of handvatten op de keukenkasten. Of aan de knoppen voor de bediening van de kookplaat, zoals je op onderstaand voorbeeld ziet. Ook een koperen keukenkraan ziet er prachtig uit. Dit is heel minimalistisch en toch is het iets wat nog nét in het oog springt. 

Zo, dit zijn een aantal manieren om koper in de keuken te brengen. Je kunt natuurlijk ook helemaal losgaan en koper op zoveel mogelijk plekken in je keuken terug laten komen. Bijvoorbeeld met een koperen aanrecht of koperen keukenkasten. Maar zoals we reeds zeiden, kan je een keuken in koper ook subtiel aanpakken door middel van accessoires en afwerkingen. Het is maar net wat jij het mooiste vindt. Eén ding is zeker: met koper in de keuken zal deze ruimte stralen als nooit tevoren!